Utskriftsalternativ:

Tacopaj

Mängd6 PortionerFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

En tacopaj kan vara ett riktigt gott alternativ till fredagstacosen, eller varför inte bara ha det till lunch.

Funkar perfekt att använda dagen efter och bara värma upp i portionsbitar.

Jag valde att använda hemmagjord tacokrydda för att undvika en massa onödiga kolhydrater.

Som pajbotten använde jag denna: Pajbotten

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 400 g Köttfärs
 50 g Morot
 50 g Lök (gul)
 3 msk Tacokrydda
 1 msk Tomatpuré
 1 dl Vatten
 4 Ägg
 150 g Ost (riven)
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 6 st Körsbärstomater
 50 g Paprika
Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Hacka löken och tärna moroten och paprikan.

7

Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.

8

När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.

9

Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.

10

Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.

11

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.

Nutrition Facts

Portioner 6