Tamarimandlar

Av LCHF-arkivet    

mars 31, 2016

Jag verkligen älskar mandlar av olika slag och en typ av mandlar som finns att köpa i butik är tamarimandlar, men de är ofta ganska så dyra och då tycker jag att det är bättre att göra egna. Då har du dessutom möjligheten att göra de ekologiska om du har ekologiska mandlar hemma.

Två ingredienser och 15 minuter i ugnen är allt som behövs för dessa enkla men goda mandlar.

Ett enkelt och lätt snacks för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

En god tamarisoja kan du beställa fraktfritt här: Tamarisoja hos Bodystore

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 dl Sötmandel (hel)

2 tsk Tamarisoja

Instruktioner

1Sätt ugnen på 150 grader.

2Blanda mandlar och soja i en skål och rör runt så att mandlarna marineras i sojan. Låt stå i cirka tio minuter och dra.

3Lägg upp mandlarna på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter tills de är torra. Rör gärna om ett par gånger under tiden.

4Ta ut och låt svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.