TamarimandlarPROVLAGAT 

Tamarimandlar 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag verkligen älskar mandlar av olika slag och en typ av mandlar som finns att köpa i butik är tamarimandlar, men de är ofta ganska så dyra och då tycker jag att det är bättre att göra egna. Då har du dessutom möjligheten att göra de ekologiska om du har ekologiska mandlar hemma.

Två ingredienser och 15 minuter i ugnen är allt som behövs för dessa enkla men goda mandlar.

Ett enkelt och lätt snacks för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

En god tamarisoja kan du beställa fraktfritt här: Tamarisoja hos Bodystore

DelaSparaDelaBigOven

Tamarimandlar - lchf

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 2 deciliter Sötmandel (hel)
 2 tsk Tamarisoja

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda mandlar och soja i en skål och rör runt så att mandlarna marineras i sojan. Låt stå i cirka tio minuter och dra.

5

Lägg upp mandlarna på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter tills de är torra. Rör gärna om ett par gånger under tiden.

7

Ta ut och låt svalna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 deciliter Sötmandel (hel)
 2 tsk Tamarisoja

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda mandlar och soja i en skål och rör runt så att mandlarna marineras i sojan. Låt stå i cirka tio minuter och dra.

5

Lägg upp mandlarna på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter tills de är torra. Rör gärna om ett par gånger under tiden.

7

Ta ut och låt svalna.

TamarimandlarPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.