TamarimandlarPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Jag verkligen älskar mandlar av olika slag och en typ av mandlar som finns att köpa i butik är tamarimandlar, men de är ofta ganska så dyra och då tycker jag att det är bättre att göra egna. Då har du dessutom möjligheten att göra de ekologiska om du har ekologiska mandlar hemma.

Två ingredienser och 15 minuter i ugnen är allt som behövs för dessa enkla men goda mandlar.

Ett enkelt och lätt snacks för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

En god tamarisoja kan du beställa fraktfritt här: Tamarisoja hos Bodystore


Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 2 dl Sötmandel (hel)
 2 tsk Tamarisoja

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda mandlar och soja i en skål och rör runt så att mandlarna marineras i sojan. Låt stå i cirka tio minuter och dra.

5

Lägg upp mandlarna på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter tills de är torra. Rör gärna om ett par gånger under tiden.

7

Ta ut och låt svalna.

Ingredienser

 2 dl Sötmandel (hel)
 2 tsk Tamarisoja

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda mandlar och soja i en skål och rör runt så att mandlarna marineras i sojan. Låt stå i cirka tio minuter och dra.

5

Lägg upp mandlarna på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter tills de är torra. Rör gärna om ett par gånger under tiden.

7

Ta ut och låt svalna.

TamarimandlarPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *