Texie’s blåbärspannacotta

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Texie's blåbärspannacotta är en perfekt efterrätt att göra om man har större sällskap, då den är lätt att förbereda och har klar i kylen när det väl är dags för efterrätt.

Beställ vaniljpulver här!

Recept och bild: Texie's kitchen


Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

 2 st Gelatinblad
 2 dl Blåbär
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Sötning
 1/2 tsk Pressad citron
 1 krm Vaniljpulver

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

3

Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.

5

Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.

7

Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.

9

Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.

11

Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.

13

Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.

Kategori

Ingredienser

 2 st Gelatinblad
 2 dl Blåbär
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Sötning
 1/2 tsk Pressad citron
 1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

3

Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.

5

Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.

7

Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.

9

Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.

11

Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.

13

Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.

Texie’s blåbärspannacotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *