Texie’s blåbärspannacotta

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.3
(4)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Texie’s blåbärspannacotta

Kategori

Beskrivning - Information

Texie's blåbärspannacotta är en perfekt efterrätt att göra om man har större sällskap, då den är lätt att förbereda och har klar i kylen när det väl är dags för efterrätt.

Beställ vaniljpulver här!

Recept och bild: Texie's kitchen

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

Ingredienser

 2 st Gelatinblad
 2 dl Blåbär
 3 dl Grädde 40%

Gör så här:

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.

3

Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.

4

Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.

5

Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.

6

Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.

7

Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Gelatinblad
 2 dl Blåbär
 3 dl Grädde 40%

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.

3

Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.

4

Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.

5

Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.

6

Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.

7

Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.

Texie’s blåbärspannacotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *