Texie’s blåbärspannacotta

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Texie’s blåbärspannacotta

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

Ingredienser

 2 st Gelatinblad
 2 dl Blåbär
 3 dl Grädde 40%

Gör så här:

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.

3

Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.

4

Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.

5

Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.

6

Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.

7

Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.

Beskrivning - Information

Texie's blåbärspannacotta är en perfekt efterrätt att göra om man har större sällskap, då den är lätt att förbereda och har klar i kylen när det väl är dags för efterrätt.

Beställ vaniljpulver här!

Recept och bild: Texie's kitchen

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Gelatinblad
 2 dl Blåbär
 3 dl Grädde 40%

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.

3

Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.

4

Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.

5

Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.

6

Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.

7

Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.

Texie’s blåbärspannacotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *