Texie’s blåbärspannacotta

Av LCHF-arkivet    

juli 8, 2016

Texie's blåbärspannacotta är en perfekt efterrätt att göra om man har större sällskap, då den är lätt att förbereda och har klar i kylen när det väl är dags för efterrätt.

Beställ vaniljpulver här!

Recept och bild: Texie's kitchen

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 st Gelatinblad

2 dl Blåbär

3 dl Grädde 40%

1 msk Sötning

1/2 tsk Pressad citron

1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

1Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.

3Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.

4Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.

5Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.

6Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.

7Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.