Texie’s mandel och hallonmugcake

Av LCHF-arkivet    

april 18, 2016

Mugcakes är otroligt enkla att göra och den perfekta snabba efterrätten. Tar inte mer än ett par minuter i mikron och vips så har du en färdig efterrätt. Bra att vispa upp lite grädde och garnera med lite bär så är det färdigt. En dessert på mindre än tio minuter.

Tanken med mugcakes är alltså att du gör allt i en mugg, eller kaffekopp om du vill kalla det så istället. Sen äter du direkt ur muggen eller stjälper upp kakan och äter den på tallrik.

Det här är Texie's mandel och hallonmugcake som ser otroligt god ut. Helt klart värd att testa.

Recept och bild: Texie's LCHF-kök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

1 Ägg

1 msk Grädde 40%

1/2 dl Mandelmjöl

1 msk Kokosmjöl

1 1/2 tsk Sötströ eller motsvarande sötning

1 tsk Bakpulver

2 tsk Linfrön (Krossade)

2 droppar Bittermandelessens

1 nypa Salt

3 msk Hallon

10 g Smör för att smörja muggen

Instruktioner

1Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen till en jämn smet.

2Smöra koppen.

3Varva smet och hallon om vartannat i koppen.

4Ställ in i mikron och mikra på full effekt i cirka 1 minut och 30 sekunder. Det beror lite på effekten på din mikro och storleken på koppen. Du får helt enkelt testa dig fram lite.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.