Thailändsk räkgryta

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 5, 2015

En riktigt enkel och god gryta med räkor och grönsaker som har en smak av thai.

Vill man ha den lite mer het, så kan man öka på mängden grön curry eller så slänger man i en tesked Sambal Oelek. Jag valde att inte göra det då min lilla son skulle äta av den med.

Servera med blomkålsris eller kanske sjögräsnudlar.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Räkor (skalade)

100 g Champinjoner (färska)

100 g Paprika (röd)

100 g Paprika (grön)

100 g Purjolök

15 g Ingefära (färsk)

15 g Vitlök

4 dl Kokosgrädde

2 dl Grädde 40%

2 msk Currypasta (grön)

1 tsk Tamarisoja

1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)

1 dl Vatten

3 msk Olivolja

Instruktioner

1Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Det är hur du själv tycker det är godast som avgör storleken. Själv tycker jag det är godast med relativt stora bitar.

2Bryn champinjonerna i olivoljan. Slå på kokosgrädden, grädden och vattnet samt lägg i buljongen.

3Riv ingefäran och pressa vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med den gröna curryn och sojan. Rör om och låt sjuda 10 minuter.

4Lägg i grönsakerna i grytan och låt puttra cirka fem minuter tills det att grönsakerna är lite mjukare.

5Lägg i räkorna och låt allt bara bli varmt igen. Det får inte koka länge, utan skall bara koka upp så att allt blir varmt igen. Smaka av med salt och peppar.

6Servera!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.