Thailändsk räkgryta

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En riktigt enkel och god gryta med räkor och grönsaker som har en smak av thai.

Vill man ha den lite mer het, så kan man öka på mängden grön curry eller så slänger man i en tesked Sambal Oelek. Jag valde att inte göra det då min lilla son skulle äta av den med.

Servera med blomkålsris eller kanske sjögräsnudlar.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

 400 g Räkor (skalade)
 100 g Champinjoner (färska)
 100 g Paprika (röd)
 100 g Paprika (grön)
 100 g Purjolök
 15 g Ingefära (färsk)
 15 g Vitlök
 4 dl Kokosgrädde
 2 dl Grädde 40%
 2 msk Currypasta (grön)
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1 dl Vatten
 3 msk Olivolja

1

Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Det är hur du själv tycker det är godast som avgör storleken. Själv tycker jag det är godast med relativt stora bitar.

3

Bryn champinjonerna i olivoljan. Slå på kokosgrädden, grädden och vattnet samt lägg i buljongen.

5

Riv ingefäran och pressa vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med den gröna curryn och sojan. Rör om och låt sjuda 10 minuter.

7

Lägg i grönsakerna i grytan och låt puttra cirka fem minuter tills det att grönsakerna är lite mjukare.

9

Lägg i räkorna och låt allt bara bli varmt igen. Det får inte koka länge, utan skall bara koka upp så att allt blir varmt igen. Smaka av med salt och peppar.

11

Servera!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Räkor (skalade)
 100 g Champinjoner (färska)
 100 g Paprika (röd)
 100 g Paprika (grön)
 100 g Purjolök
 15 g Ingefära (färsk)
 15 g Vitlök
 4 dl Kokosgrädde
 2 dl Grädde 40%
 2 msk Currypasta (grön)
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1 dl Vatten
 3 msk Olivolja

Instruktioner

1

Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Det är hur du själv tycker det är godast som avgör storleken. Själv tycker jag det är godast med relativt stora bitar.

3

Bryn champinjonerna i olivoljan. Slå på kokosgrädden, grädden och vattnet samt lägg i buljongen.

5

Riv ingefäran och pressa vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med den gröna curryn och sojan. Rör om och låt sjuda 10 minuter.

7

Lägg i grönsakerna i grytan och låt puttra cirka fem minuter tills det att grönsakerna är lite mjukare.

9

Lägg i räkorna och låt allt bara bli varmt igen. Det får inte koka länge, utan skall bara koka upp så att allt blir varmt igen. Smaka av med salt och peppar.

11

Servera!

Thailändsk räkgryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *