The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl)PROVLAGAT 

The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl) 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

LCHF-brödet The Franska är det absolut mest populära brödet på LCHF-arkivet iaf. Det har gillats massor av gånger och lovordats av många.

Dock så är det några frågor som brukar dyka upp för de som bakar originalet och det är dessa frågor:

  1. Vad gör man med alla äggulor som blir över?
  2. Kan man baka det utan mandelmjöl?
  3. Måste man ha sötning i?

Så, för att komma tillrätta med dessa frågor så mixtrade jag fram ett bröd som är gjort på hela ägg, utan mandelmjöl och utan sötningsmedel.

Resultatet blev ett riktigt gott och saftigt The Franska.

Lite gulare i färgen (fler äggulor) och lite mer fiberrikt (fibrex i) men absolut gott och luftigt.

Vill du testa någon av de andra versionerna som finns så hittar du dem här:

The Franska - Originalet
The Franska - Utan mandelmjöl
The Franska - Med oliver och soltorkade tomater
The Franska - Mimmis version

Har du inte fibrex hemma kan du ta 0,5 dl pofiber extra, dvs 2 dl totalt.

DelaSparaDelaBigOven

The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl) 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning50 minTotalt1 hr

 8 st Ägg
 250 g Ost (riven)
 1 1/2 dl Pofiber
 2 msk Fibrex
 1 tsk Salt
 1 tsk Vitvinsvinäger

1

Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke.

3

Blanda ner den rivna osten och blanda ihop ordentligt.

5

Blanda ner äggen och vitvinsvinägern och blanda inte mer än att alla ingredienser har blandats till en jämn smet. Blanda inte för mycket, då minskar bakpulvrets effekt.

7

Häll upp smeten i en avlång brödform som du klätt med bakplåtspapper och jämna ut smeten. Strö lite sesamfrön över.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader om du inte har varmluft. Kasta 1 dl kallt vatten i botten av ugnen och stäng snabbt luckan. Detta för att ge brödet en liten skorpa. Grädda i cirka 50 minuter.

11

Har du en stektermometer kan du kontrollera om brödet är klart. Om det nåt 95 grader i kärntemperatur så är det klart.

13

Ta ut brödet och lyft det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och ställt det på ett galler för att svalna.

15

Skiva upp det och frys in i skivor sedan.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 8 st Ägg
 250 g Ost (riven)
 1 1/2 dl Pofiber
 2 msk Fibrex
 1 tsk Salt
 1 tsk Vitvinsvinäger

Instruktioner

1

Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke.

3

Blanda ner den rivna osten och blanda ihop ordentligt.

5

Blanda ner äggen och vitvinsvinägern och blanda inte mer än att alla ingredienser har blandats till en jämn smet. Blanda inte för mycket, då minskar bakpulvrets effekt.

7

Häll upp smeten i en avlång brödform som du klätt med bakplåtspapper och jämna ut smeten. Strö lite sesamfrön över.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader om du inte har varmluft. Kasta 1 dl kallt vatten i botten av ugnen och stäng snabbt luckan. Detta för att ge brödet en liten skorpa. Grädda i cirka 50 minuter.

11

Har du en stektermometer kan du kontrollera om brödet är klart. Om det nåt 95 grader i kärntemperatur så är det klart.

13

Ta ut brödet och lyft det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och ställt det på ett galler för att svalna.

15

Skiva upp det och frys in i skivor sedan.

The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl)PROVLAGAT 

3 Comments

    1. Vet faktiskt inte. Jag har ringt och talat med företaget för att övertyga dem om att de ska börja sälja det igen. Gör det du också! Ju fler vi är, desto större chans att de börjar tillverka och sälja den igen.

      1. En sorts Fibrex finns åtminstone på finax hemsida, står inget om att det inte skulle säljas. Annan förpackning än den jag köpte tidigare och mera finmalen, men borde väl funka?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.