The Franska #5 (med brödkryddor)

Betyg: 1.8. Av 4 röster.
Please wait...
Ingredienser
3 st
Ägg
6 st
Äggvita
250 g
Ost (riven)
1/2 tsk
Salt
2 msk
Fiberhusk
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
Pofiber
4 msk
kokosmjöl
2 tsk
Bakpulver
1/2 dl
Rostade solrosfrön
1/2 tsk
Kummin (hel)
1/2 tsk
Fänkål (torkad)
1 tsk
Blå vallmofrön
1 tsk
Sesamfrön
Information
Förberedelsetid
15 min
Tillagningstid
50 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Övrigt
Skrivet av
Skrivet
The Franska #5 (med brödkryddor)

The Franska har blivit en succé som heter duga. Det är faktiskt ett av de bröd som jag bakar oftast och fryser in färdigskivat.

Här har jag testat att göra en variant som innehåller rostade solrosfrön och lite brödkryddor.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser utom vallmofrön och sesamfrön i en bunke.
  3. Blanda ihop riven ost och ägg + äggvita i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt. Arbeta inte smeten/degen för länge för då kan bakpulvret tappa sin verkan.
  4. Ta en vanlig brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten/degen och platta till det så den är jämn i formen.
  5. Strö lite vallmofrön och sesamfrön över och ställ in i ugnen i mitten. Ta en deciliter kallt vatten och kasta i botten av ugnen för att skapa lite ånga. Stäng luckan snabbt och sänk värmen till 175 grader om du kör varmluft, annars 190 grader.
  6. Grädda brödet i cirka 50-60 minuter. Har du en termometer kan du testa efter 50 minuter om brödet har en kärntemp på 95 grader eller mer, då är brödet färdiggräddat.
  7. Ta ut och plocka upp brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Skiva upp och frys in om du inte har tänkt att bjuda på det direkt.

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*