
Beskrivning - Information
The Franska har blivit en succé som heter duga. Det är faktiskt ett av de bröd som jag bakar oftast och fryser in färdigskivat.
Här har jag testat att göra en variant som innehåller rostade solrosfrön och lite brödkryddor.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser utom vallmofrön och sesamfrön i en bunke.
Blanda ihop riven ost och ägg + äggvita i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt. Arbeta inte smeten/degen för länge för då kan bakpulvret tappa sin verkan.
Ta en vanlig brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten/degen och platta till det så den är jämn i formen.
Strö lite vallmofrön och sesamfrön över och ställ in i ugnen i mitten. Ta en deciliter kallt vatten och kasta i botten av ugnen för att skapa lite ånga. Stäng luckan snabbt och sänk värmen till 175 grader om du kör varmluft, annars 190 grader.
Grädda brödet i cirka 50-60 minuter. Har du en termometer kan du testa efter 50 minuter om brödet har en kärntemp på 95 grader eller mer, då är brödet färdiggräddat.
Ta ut och plocka upp brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Skiva upp och frys in om du inte har tänkt att bjuda på det direkt.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser utom vallmofrön och sesamfrön i en bunke.
Blanda ihop riven ost och ägg + äggvita i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt. Arbeta inte smeten/degen för länge för då kan bakpulvret tappa sin verkan.
Ta en vanlig brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten/degen och platta till det så den är jämn i formen.
Strö lite vallmofrön och sesamfrön över och ställ in i ugnen i mitten. Ta en deciliter kallt vatten och kasta i botten av ugnen för att skapa lite ånga. Stäng luckan snabbt och sänk värmen till 175 grader om du kör varmluft, annars 190 grader.
Grädda brödet i cirka 50-60 minuter. Har du en termometer kan du testa efter 50 minuter om brödet har en kärntemp på 95 grader eller mer, då är brödet färdiggräddat.
Ta ut och plocka upp brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Skiva upp och frys in om du inte har tänkt att bjuda på det direkt.