The Franska #5 (med brödkryddor)

Av LCHF-arkivet    

september 8, 2017

The Franska har blivit en succé som heter duga. Det är faktiskt ett av de bröd som jag bakar oftast och fryser in färdigskivat.

Här har jag testat att göra en variant som innehåller rostade solrosfrön och lite brödkryddor.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 50 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 st ägg

6 st äggvita

250 g ost (riven)

1/2 tsk salt

2 msk fiberhusk

1 dl mandelmjöl

1 dl pofiber

4 msk kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl rostade solrosfrön

1/2 tsk kummin (hel)

1/2 tsk fänkål (torkad)

1 tsk blå vallmofrön

1 tsk sesamfrön

Instruktioner

1Sätt ugnen på 225 grader.

2Blanda ihop alla torra ingredienser utom vallmofrön och sesamfrön i en bunke.

3Blanda ihop riven ost och ägg + äggvita i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt. Arbeta inte smeten/degen för länge för då kan bakpulvret tappa sin verkan.

4Ta en vanlig brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten/degen och platta till det så den är jämn i formen.

5Strö lite vallmofrön och sesamfrön över och ställ in i ugnen i mitten. Ta en deciliter kallt vatten och kasta i botten av ugnen för att skapa lite ånga. Stäng luckan snabbt och sänk värmen till 175 grader om du kör varmluft, annars 190 grader.

6Grädda brödet i cirka 50-60 minuter. Har du en termometer kan du testa efter 50 minuter om brödet har en kärntemp på 95 grader eller mer, då är brödet färdiggräddat.

7Ta ut och plocka upp brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Skiva upp och frys in om du inte har tänkt att bjuda på det direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.