The Franska a´la Mimmi

The Franska a´la Mimmi 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Mimmis sambo ville gärna ha ett bröd som hade lite frön och annat i sig och då tänkte hon att hon skulle testa att utveckla The Franska och skapade då The Franska a´la Mimmi.

Ytterligare en variant på LCHF-bröd som är otroligt gott och ser fantastiskt ut!

Recept och bild: Mimmi

DelaTweetSparaDelaBigOven

The Franska a´la Mimmi 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 1/2 tsk Salt
 2 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1/2 dl Fibrex
 1/2 dl Linfrön
 1/2 dl Solrosfrön
 1 st Ägg till pensling
 1 msk Vallmofrön (blå)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

5

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

7

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Se till att allt är ordentligt blandat utan att arbeta degen för hårt.

9

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform (glöm inte att smörja den).

11

Pensla brödet med vispat ägg och strö vallmofrön över

13

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

15

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.

17

Ta ut brödet när det är klart och låt det svalna på galler under en bakduk. Har du använt en form, ta ut brödet ur formen annars blir det väldigt blött.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 1/2 tsk Salt
 2 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1/2 dl Fibrex
 1/2 dl Linfrön
 1/2 dl Solrosfrön
 1 st Ägg till pensling
 1 msk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

5

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

7

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Se till att allt är ordentligt blandat utan att arbeta degen för hårt.

9

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform (glöm inte att smörja den).

11

Pensla brödet med vispat ägg och strö vallmofrön över

13

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

15

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.

17

Ta ut brödet när det är klart och låt det svalna på galler under en bakduk. Har du använt en form, ta ut brödet ur formen annars blir det väldigt blött.

The Franska a´la Mimmi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.