The Franska a´la Mimmi

Av LCHF-arkivet    

december 17, 2015

Mimmis sambo ville gärna ha ett bröd som hade lite frön och annat i sig och då tänkte hon att hon skulle testa att utveckla The Franska och skapade då The Franska a´la Mimmi.

Ytterligare en variant på LCHF-bröd som är otroligt gott och ser fantastiskt ut!

Recept och bild: Mimmi

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 50 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 st Ägg

6 st Äggvitor

250 g Ost (riven)

1/2 tsk Salt

2 msk Fiberhusk

2 msk Kokosmjöl

2 dl Pofiber

2 tsk Bakpulver

1/2 dl Fibrex

1/2 dl Linfrön

1/2 dl Solrosfrön

1 st Ägg till pensling

1 msk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Se till att allt är ordentligt blandat utan att arbeta degen för hårt.

5Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform (glöm inte att smörja den).

6Pensla brödet med vispat ägg och strö vallmofrön över

7Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

8Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.

9Ta ut brödet när det är klart och låt det svalna på galler under en bakduk. Har du använt en form, ta ut brödet ur formen annars blir det väldigt blött.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.