The Franska – Med oliver och soltorkade tomater

The Franska - Med oliver och soltorkade tomater 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Efter succén med The Franska så var jag tvungen att testa hur det går att göra ett bröd som jag alltid älskat, nämligen ett med oliver och soltorkade tomater.

Resultatet, ja det var hur gott som helst!

Jag ändrade om lite i receptet från originalbrödet och använde lite mindre äggvita och mer hela ägg och sen så hoppade jag över sötningsmedlet.

DelaTweetSparaDelaBigOven

The Franska med oliver och soltorkade tomater

Mängd15 Portioner
Förberedelse20 minTillagning50 minTotalt1 hr 10 min

 5 st Ägg
 3 st Äggvitor
 250 g Riven ost
 2 deciliter Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Salt
 1 st Ägg (till pensling)
 60 g Oliver
 50 g Soltorkade tomater
 2 msk Flingsalt (att toppa med)

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)

3

Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor, oliver, tomater och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.

5

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.

6

Skär några skåror längst uppe på brödet och pensla det med ägg. Strö flingsalt över hela brödet.

7

Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.

8

Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.

9

Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 5 st Ägg
 3 st Äggvitor
 250 g Riven ost
 2 deciliter Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Salt
 1 st Ägg (till pensling)
 60 g Oliver
 50 g Soltorkade tomater
 2 msk Flingsalt (att toppa med)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)

3

Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor, oliver, tomater och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.

5

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.

6

Skär några skåror längst uppe på brödet och pensla det med ägg. Strö flingsalt över hela brödet.

7

Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.

8

Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.

9

Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.

The Franska – Med oliver och soltorkade tomater

2 Comments

  1. Hej, de soltorkade tomaterna är det torra eller såna som legat i olja? Det blir en rätt stor skillnad i volym om man bara går efter vikt, även om man låter oljan rinna av.

    MVH
    Henrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.