The Franska – Med oliver och soltorkade tomater

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Efter succén med The Franska så var jag tvungen att testa hur det går att göra ett bröd som jag alltid älskat, nämligen ett med…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
The Franska – Med oliver och soltorkade tomater
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning50 minTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Efter succén med The Franska så var jag tvungen att testa hur det går att göra ett bröd som jag alltid älskat, nämligen ett med oliver och soltorkade tomater.

Resultatet, ja det var hur gott som helst!

Jag ändrade om lite i receptet från originalbrödet och använde lite mindre äggvita och mer hela ägg och sen så hoppade jag över sötningsmedlet.

 

Ingredienser

Mängd15 Portioner
 5 st Ägg
 3 st Äggvitor
 250 g Riven ost
 2 deciliter Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Salt
 1 st Ägg (till pensling)
 60 g Oliver
 2 msk Flingsalt (att toppa med)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)

3

Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor, oliver, tomater och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.

5

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.

6

Skär några skåror längst uppe på brödet och pensla det med ägg. Strö flingsalt över hela brödet.

7

Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.

8

Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.

9

Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 st Ägg
 3 st Äggvitor
 250 g Riven ost
 2 deciliter Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Salt
 1 st Ägg (till pensling)
 60 g Oliver
 2 msk Flingsalt (att toppa med)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)

3

Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor, oliver, tomater och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.

5

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.

6

Skär några skåror längst uppe på brödet och pensla det med ägg. Strö flingsalt över hela brödet.

7

Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.

8

Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.

9

Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.

The Franska – Med oliver och soltorkade tomater
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida