The Franska – Supergott LCHF-bröd

Betyg: 7.0. Av 174 röster.
Please wait...
Ingredienser
3 st
Ägg
6 st
Äggvita
250 g
Ost (riven)
2 msk
Sötströ
1/2 tsk
Salt
2 msk
Fiberhusk
1 dl
Mandelmjöl
2 dl
Pofiber
2 tsk
Bakpulver
1 st
Ägg till pensling
1 msk
Blå vallmofrön
Information
Förberedelsetid
15 min
Tillagningstid
50 min
Svårighetsgrad
medium
Portioner
10 pers
Måltid
Övrigt
Skrivet av
Skrivet
The Franska – Supergott LCHF-bröd

Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för ”The Franska”…

Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.

Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.

Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva.

Sötningen kan man absolut skippa om man vill!

Tål du inte mandelmjöl, så finns det en variant här som är utan: The Franska – Version #2

Tack till Mine Bedste LCHF Opskrifter

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
  3. Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
  4. Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.
  5. Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
  6. Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
  7. Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.
  8. Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
  9. Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
  10. Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
  11. När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.
  12. Servera och njut sen!

44 kommentarer

  1. Kristian Lauridsen skrev maj 6, 2015 Svara

    det er de goaste bröd vi har bagat och ätit

  2. Petra skrev maj 6, 2015 Svara

    Mycket lätt och gott, och som liknar väldigt mycket vanligt bröd. Men jag använde kokosnötmjöl istället. Kolla denna länk för mängden mjöl.

    http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/omvandla-mjol/

  3. rosine skrev maj 16, 2015 Svara

    Äntligen! Jag har provat massor med bröd och aldrig tyckt om dem men skam den som ger sig! Provade igen, denna gång detta och faktiskt, det var gott! Kändes varken som att tugga på en disksvamp eller sågspån. Hurra!
    Har bara en fråga, blir det bara som en halv långfranska lite drygt? Tycke brödet på bilden ser större ut än mitt?

    1. Lari Salminen skrev maj 16, 2015 Svara

      Vad härligt att du tyckte om det!
      Jag tycker nog att det blev lite mindre än en vanlig franska… men inte så jättemycket mindre.
      Andra gången jag bakade det, då bakade jag iofs version 2, med kokosmjöl… då tyckte jag att det blev lite litet.
      Kanske skulle funka att ta lite mer bakpulver för att få det lite mer luftigt… men jag vet inte.

  4. Anna Martell skrev juni 27, 2015 Svara

    mitt bröd reste sig inte, vad gjorde jag fel?

  5. Titti skrev juli 29, 2015 Svara

    Riktigt gott bröd men jag kippar sötningen för den behövs absolut inte!

  6. Titti skrev juli 29, 2015 Svara

    Skippar sötningen ska det förstås vara…

  7. Layla skrev augusti 26, 2015 Svara

    Hej! Vill gärna tacka dig för receptet på ‘The Franska’. Första gången jag bakade det, var mon mor sjuk och hon längtade riktigt efter en brödskiva till soppan. Det blev en stor succé! Har provat med mozzarella (körde’ i matberedaren) istället för vanlig ost, och det blev faktiskt jättegott. Lite mer neutralt i smaken. Tycker The Franska är det absolut godaste LCHF brödet som finns!

  8. Ann skrev januari 2, 2016 Svara

    Äntligen något med frasig yta. Så gott att rosta

  9. catta skrev januari 24, 2016 Svara

    Vad menas med sötströ, Är det vanligt socker ?

  10. mah01 skrev mars 28, 2016 Svara

    Jättegott! Det bästa jag testat.

    Hur förvarar ni andra brödet?

  11. mah01 skrev mars 28, 2016 Svara

    Angående sötströ, så använde jag Hermesetas Stevia Lättströ

  12. mah01 skrev mars 28, 2016 Svara

    Finns på ICA och säkert Konsum med

  13. carina skrev mars 29, 2016 Svara

    vill gärna bli medlem 🙂

    1. Lari Salminen skrev mars 29, 2016 Svara

      Hej,
      Vad skoj!
      Det är bara att registrera dig.

  14. Lina skrev augusti 20, 2016 Svara

    Om hela brödet innehåller 18 kolhydrater, hur räknar jag ut det som procent per 100 gr?

    1. Lina skrev augusti 20, 2016 Svara

      Glöm min tidigare kommentar, jag såg senare vad det är… 🙂

  15. Daniella skrev september 11, 2016 Svara

    Tack för det! Jätte bra recept 🙂

  16. LIV skrev september 20, 2016 Svara

    Så gott bröd tack för receptet! 🙂

    1. Lari Salminen skrev september 21, 2016 Svara

      Vad skoj att du tyckte om det!

  17. kjell eriksson skrev oktober 17, 2016 Svara

    längtat mjukbröd länge ingen fena på baka men ska testa

  18. Pussgurkan skrev december 3, 2016 Svara

    Hej, fråga angående mjölmängd.

    I detta recept är det 1 dl mandelmjöl, i receptet nr två är det 2 msk kokosmjöl. Stämmer detta?

    1. Lari Salminen skrev december 3, 2016 Svara

      Det stämmer bra! Andra versionen är för de som inte tål mandel.
      /Lari

  19. Susanne skrev januari 12, 2017 Svara

    Går det att rosta brödet och kan det frysas in?

    /Susanne

    1. Lari Salminen skrev januari 12, 2017 Svara

      Det går bra att rosta och frysa.
      Jag brukar skiva upp det färdigt och frysa sen, så tinar man bara de antalet skivor man vill ha.

  20. Ann-Britt Fridh skrev januari 14, 2017 Svara

    Jag som inte äter ost. Nästan alla brödrecept innehåller det går det skippa?

  21. Jenny skrev januari 14, 2017 Svara

    Vad använder du för riven ost?

  22. Malin skrev januari 16, 2017 Svara

    Hur många skivor bröd kan man äta per dygn? Äter strikt lchf

    1. Lari Salminen skrev januari 17, 2017 Svara

      Äter du strikt bör du undvika allt vad bröd och bakverk heter. Så mitt svar är inget alls!

  23. Astrid skrev januari 19, 2017 Svara

    Kjempegod oppskrift! Har prøvd mange andre, men denne ble suksess! Kan man steke den i form for å kanske få mer høyde på den? Ble litt flat

  24. Lena Bäcke skrev februari 4, 2017 Svara

    Vad ska det vara för innertemperatur. Skulle vilja baka brödet i en form istället.

  25. Citrona skrev februari 15, 2017 Svara

    Bakade detta nu och det blev kanonbra. Försöker äta LCHF men har så svårt att avstå frukostmackan. Nu behöver jag inte det. Hade bara 8 ägg hemma men det blev bra ändå. Tog sesamfrön i st f vallmo.

  26. Berit N skrev mars 12, 2017 Svara

    Vilken fals ska brödet gräddas på?

  27. Mona Walther skrev mars 15, 2017 Svara

    Är det 3 hela ägg + 6 äggvitor eller
    3 hela + 3 äggvitor

  28. Ann-Catrin Wallström skrev mars 17, 2017 Svara

    Tack för alla fina recept! En liten fundering, går det att dra ihop recepten så det ryms på två sidor (ganska mycket luft mellan raderna) jag samlar nämligen recepten i en egen mapp för att lättare hitta och Sortera? Då slipper man kopiera på 3 sidor!
    Tack även om problemet ej går att lösa!

  29. Britt Haraldsvik skrev mars 18, 2017 Svara

    Hva er pofiber? Brødet ser veldig godt ut!
    Har lyst å prøve, men har vi pofiber i Norge tro?

  30. Lena skrev mars 18, 2017 Svara

    Finns det något alternativ till fiberhusk?

  31. MonaLisa skrev maj 13, 2017 Svara

    Hej, varför kallas det The Franska? Jag är bara lite nyfiken…

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*