The Franska – Supergott LCHF-brödPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för "The Franska"...

Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.

Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.

Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva.

Sötningen kan man absolut skippa om man vill!

Tål du inte mandelmjöl, så finns det en variant här som är utan: The Franska - Version #2

Tack till Mine Bedste LCHF Opskrifter

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1 Portion
Förberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 hr 5 min

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk Sötströ (går att utesluta)
 1/2 tsk Salt
 2 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk Sötströ (går att utesluta)
 1/2 tsk Salt
 2 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

The Franska – Supergott LCHF-brödPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *