The Franska – Supergott LCHF-bröd

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

4.3
(30)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

The Franska – Supergott LCHF-bröd

Kategori

Mängd1 Portion
Förberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk SötningKan uteslutas
 1/2 tsk Salt
 1 Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

Beskrivning - Information

Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för "The Franska"...

Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.

Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.

Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva.

Sötningen kan man absolut skippa om man vill!

Tål du inte mandelmjöl, så finns det en variant här som är utan: The Franska - Version #2

Tack till Mine Bedste LCHF Opskrifter

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 30

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk SötningKan uteslutas
 1/2 tsk Salt
 1 Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

The Franska – Supergott LCHF-bröd

38 Comments

  1. Kan inte heller se bilden när man skriver ut, blir bara en vit stor ruta.
    Använder Google Chrome eller Mozilla Firefox, samma resultat

    1. Riktigt gott blev det!
      Men! Jag har fått mycket hånskratt för mitt uttal av namet! Jag säger The Franska som i en homage till formfranska dvs “riktigt” bröd. Medans min sambo med familj har hånskrattat o sagt att de måste heta Te franska!
      Vilket är rätt enligt upphovsmannen/kvinnan av receptet?

      1. Haha, ja detta är det många som har diskuterat och funderat över.
        Det är egentligen bara ett litet förtydligande i den bemärkelsen att det är DET brödet. Så, det är THE på engelska och i meningen att det är den ultimata Franskan.

  2. Hur länge håller det här brödet sig? Rekommenderar du att frysa det skivat och bara ta fram det man ska äta för att det ska smaka “nybakat”?

    1. Om man fryser in det så håller det ju rätt länge. Annars så håller det tre-fyra dagar i kylen.
      Jag brukar alltid skiva upp det och fryser in det, sen tar man fram ett par skivor och lägger i brödrosten.

  3. Kan man ersätta osten med något annat (äter ingen sorts ost)? Gäller även det mandelfria brödet (nöt och mandelförbud på jobbet).

  4. Hej! Har bakat mängder av lchf bröd som jag sedan slängt för jag mått illa av första tuggan. Detta var kanon så bra. Grillade två skivor och la på grillad kycklingfilér med bacon och pesto så jäkla gött, så tusen tack för detta.

  5. Wow, har testat MÅNGA lchfbröd-recept men nu kommer jag sluta testa! Superbra, är väldigt imponerad över hur nära detta är ”vanligt” bröd. 🌸🌸🌸

  6. Jättegott bröd! Men det växte inte så mycket som jag hade hoppats på.
    Vart väldigt lågt och kompakt.
    Tips mottages gärna hur jag kan förbättra det 👌

    1. Alla lchf-bröd bör förvaras kallt. Antingen att man skivar upp och fryser in eller att man förvarar det i kylen.
      Om man har det framme är det rätt snabbt hänt att det härsknar.

  7. Alla skriver supergott och att det är likt vanligt bröd, Är detta det bästa bröd som LCHF kan erbjuda så är det dags att sluta baka. Brödet är som bäst ätbart om man har ett smakrikt pålägg. Hade nog varit godare om man kunde rosta det men det gick inte heller, rinner ur brödet och fastnar (bränner fast) i brödrosten

    1. Hm, det låter som att du inte har gräddat brödet tillräckligt om det flyter ut när du rostar det. Det har jag aldrig varit med om och jag har rostat det många gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *