
Beskrivning - Information
Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för "The Franska"...
Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.
Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.
Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva.
Sötningen kan man absolut skippa om man vill!
Tål du inte mandelmjöl, så finns det en variant här som är utan: The Franska - Version #2
Tack till Mine Bedste LCHF Opskrifter
Ingredienser
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.
Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.
Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.
När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.
Servera och njut sen!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.
Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.
Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.
När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.
Servera och njut sen!
Är alergisk mot mandel nötter vad kan jag använda istället för mandelmjöl
Då kan du baka det här: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/the-franska-4-hela-agg-och-utan-mandelmjol/
Super gott bröd, närmare än såhär kommer man nog inte vanligt bröd👍
Härligt att höra! Tack för återkopplingen.
Riktigt fluffigt å gott
Kul att höra!
Hej och god fortsättning på det nya året! Om man som jag inte har varmluftsugn, blir brödet bra ändå?
Absolut, men du bör öka temperaturen med cirka 15 grader.
Hur många kolhydrater innehåller detta recept?
/Erik
Tack för receptet. Verkligen gott. Det va inte sista gången jag bakade detta .
Vad skoj att höra! Tack för återkopplingen.
Varför ser jag inte bilden på brödet?
Jag har ingen som helst aning. Vad använder du för webbläsare?
Kan inte heller se bilden när man skriver ut, blir bara en vit stor ruta.
Använder Google Chrome eller Mozilla Firefox, samma resultat
Riktigt gott blev det!
Men! Jag har fått mycket hånskratt för mitt uttal av namet! Jag säger The Franska som i en homage till formfranska dvs “riktigt” bröd. Medans min sambo med familj har hånskrattat o sagt att de måste heta Te franska!
Vilket är rätt enligt upphovsmannen/kvinnan av receptet?
Nu hamnade detta lite fel, ber om ursäkt för detta, kan inte se att ja kan ta bort eller flytta min fråga!
Haha, ja detta är det många som har diskuterat och funderat över.
Det är egentligen bara ett litet förtydligande i den bemärkelsen att det är DET brödet. Så, det är THE på engelska och i meningen att det är den ultimata Franskan.
Jag måste säga att jag ÄLSKAR detta bröd! Det godaste jag ätit sen jag åt riktigt rostbröd!😍❤❤❤
Vet du möjligen hur många kalorier brödet innehåller?
Kan man klä en brödform med bakplåtspapper och lägga degen i??
Hur länge håller det här brödet sig? Rekommenderar du att frysa det skivat och bara ta fram det man ska äta för att det ska smaka “nybakat”?
Om man fryser in det så håller det ju rätt länge. Annars så håller det tre-fyra dagar i kylen.
Jag brukar alltid skiva upp det och fryser in det, sen tar man fram ett par skivor och lägger i brödrosten.
Kan man ersätta osten med något annat (äter ingen sorts ost)? Gäller även det mandelfria brödet (nöt och mandelförbud på jobbet).
Oj, jag tror det blir väldigt svårt att ersätta osten med något.
Hej Tack för receptet, det blev ett riktigt gott bröd 🥖
Vad roligt att höra! Du får gärna sätta ett betyg uppe vid stjärnorna om du vill.
Hej! Har bakat mängder av lchf bröd som jag sedan slängt för jag mått illa av första tuggan. Detta var kanon så bra. Grillade två skivor och la på grillad kycklingfilér med bacon och pesto så jäkla gött, så tusen tack för detta.
Underbart att höra! Tack så mycket för återkopplingen.
Du får jättegärna sätta ett betyg uppe vid stjärnorna…
Wow, har testat MÅNGA lchfbröd-recept men nu kommer jag sluta testa! Superbra, är väldigt imponerad över hur nära detta är ”vanligt” bröd. 🌸🌸🌸
Vad otroligt roligt att höra! Du får ju mer än gärna tipsa andra via blogg/instagram eller på Facebook.
Jättegott bröd! Men det växte inte så mycket som jag hade hoppats på.
Vart väldigt lågt och kompakt.
Tips mottages gärna hur jag kan förbättra det 👌
Det som jag tänker på direkt är att inte arbeta degen för mycket.
Ska försöka igen : )
Hej, jag har ingen fungerande köksvåg.. hur många dl, på ett ungefär, riven ost motsvarar 250 g tro?
Hur länge håller sig brödet om man har det framme?
Vissa saker med med fiberhusk blir trådigt redan dagen efter.
Alla lchf-bröd bör förvaras kallt. Antingen att man skivar upp och fryser in eller att man förvarar det i kylen.
Om man har det framme är det rätt snabbt hänt att det härsknar.
Alla skriver supergott och att det är likt vanligt bröd, Är detta det bästa bröd som LCHF kan erbjuda så är det dags att sluta baka. Brödet är som bäst ätbart om man har ett smakrikt pålägg. Hade nog varit godare om man kunde rosta det men det gick inte heller, rinner ur brödet och fastnar (bränner fast) i brödrosten
Hm, det låter som att du inte har gräddat brödet tillräckligt om det flyter ut när du rostar det. Det har jag aldrig varit med om och jag har rostat det många gånger.
Detta måste jag testa!!:)
Vart i ugnen placerar jag det, mitten eller lågt ner?
Mitten blir bra…
Supergott!! – Detta kommer att göras så det alltid finns i frysen!
Kul att höra!
Jag skivar upp det och fryser in, sen tar jag fram en skiva och rostar direkt. Blir supergott!