The Franska – Supergott LCHF-bröd

Av LCHF-arkivet    

maj 3, 2015

Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för "The Franska"...

Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.

Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.

Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva.

Sötningen kan man absolut skippa om man vill!

Tål du inte mandelmjöl, så finns det en variant här som är utan: The Franska - Version #2

Tack till Mine Bedste LCHF Opskrifter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 50 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 st Ägg

6 st Äggvitor

250 g Ost (riven)

2 msk Sötströ (går att utesluta)

1/2 tsk Salt

2 msk Fiberhusk

1 dl Mandelmjöl

2 dl Pofiber

2 tsk Bakpulver

1 Ägg till pensling

1 msk Blå vallmofrön

Instruktioner

1Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12Servera och njut sen!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.