- 3 st
- Ägg
- 6 st
- Äggvita
- 250 g
- Ost (riven)
- 2 msk
- Sötströ
- 1/2 tsk
- Salt
- 2 msk
- Fiberhusk
- 1 dl
- Mandelmjöl
- 2 dl
- Pofiber
- 2 tsk
- Bakpulver
- 1 st
- Ägg till pensling
- 1 msk
- Blå vallmofrön
- Förberedelsetid
- 15 min
- Tillagningstid
- 50 min
- Svårighetsgrad
- medium
- Portioner
- 10 pers
- MÃ¥ltid
- Övrigt
- Skrivet av
- Skrivet
- 3 maj, 2015

Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för ”The Franska”…
Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.
Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.
Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva.
Sötningen kan man absolut skippa om man vill!
TÃ¥l du inte mandelmjöl, sÃ¥ finns det en variant här som är utan: The Franska – Version #2
Tack till Mine Bedste LCHF Opskrifter
Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...- Sätt pÃ¥ ugnen pÃ¥ 175 grader varmluft.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
- Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
- Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.
- Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
- Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
- Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.
- Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
- Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
- Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
- När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.
- Servera och njut sen!
det er de goaste bröd vi har bagat och ätit
Mycket lätt och gott, och som liknar väldigt mycket vanligt bröd. Men jag använde kokosnötmjöl istället. Kolla denna länk för mängden mjöl.
http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/omvandla-mjol/
Äntligen! Jag har provat massor med bröd och aldrig tyckt om dem men skam den som ger sig! Provade igen, denna gång detta och faktiskt, det var gott! Kändes varken som att tugga på en disksvamp eller sågspån. Hurra!
Har bara en fråga, blir det bara som en halv långfranska lite drygt? Tycke brödet på bilden ser större ut än mitt?
Vad härligt att du tyckte om det!
Jag tycker nog att det blev lite mindre än en vanlig franska… men inte sÃ¥ jättemycket mindre.
Andra gÃ¥ngen jag bakade det, dÃ¥ bakade jag iofs version 2, med kokosmjöl… dÃ¥ tyckte jag att det blev lite litet.
Kanske skulle funka att ta lite mer bakpulver för att fÃ¥ det lite mer luftigt… men jag vet inte.
mitt bröd reste sig inte, vad gjorde jag fel?
Riktigt gott bröd men jag kippar sötningen för den behövs absolut inte!
Skippar sötningen ska det förstÃ¥s vara…
Hej! Vill gärna tacka dig för receptet pÃ¥ ‘The Franska’. Första gÃ¥ngen jag bakade det, var mon mor sjuk och hon längtade riktigt efter en brödskiva till soppan. Det blev en stor succé! Har provat med mozzarella (körde’ i matberedaren) istället för vanlig ost, och det blev faktiskt jättegott. Lite mer neutralt i smaken. Tycker The Franska är det absolut godaste LCHF brödet som finns!
Äntligen något med frasig yta. Så gott att rosta
Vad menas med sötströ, Är det vanligt socker ?
Jättegott! Det bästa jag testat.
Hur förvarar ni andra brödet?
Angående sötströ, så använde jag Hermesetas Stevia Lättströ
Finns på ICA och säkert Konsum med
vill gärna bli medlem 🙂
Hej,
Vad skoj!
Det är bara att registrera dig.
Om hela brödet innehåller 18 kolhydrater, hur räknar jag ut det som procent per 100 gr?
Glöm min tidigare kommentar, jag sÃ¥g senare vad det är… 🙂
Tack för det! Jätte bra recept 🙂
Så gott bröd tack för receptet! 🙂
Vad skoj att du tyckte om det!
längtat mjukbröd länge ingen fena på baka men ska testa
Hej, fråga angående mjölmängd.
I detta recept är det 1 dl mandelmjöl, i receptet nr två är det 2 msk kokosmjöl. Stämmer detta?
Det stämmer bra! Andra versionen är för de som inte tål mandel.
/Lari
Går det att rosta brödet och kan det frysas in?
/Susanne
Det går bra att rosta och frysa.
Jag brukar skiva upp det färdigt och frysa sen, så tinar man bara de antalet skivor man vill ha.
Jag som inte äter ost. Nästan alla brödrecept innehåller det går det skippa?
Vad använder du för riven ost?
Hur många skivor bröd kan man äta per dygn? Äter strikt lchf
Äter du strikt bör du undvika allt vad bröd och bakverk heter. Så mitt svar är inget alls!
Kjempegod oppskrift! Har prøvd mange andre, men denne ble suksess! Kan man steke den i form for å kanske få mer høyde på den? Ble litt flat
Vad ska det vara för innertemperatur. Skulle vilja baka brödet i en form istället.
Bakade detta nu och det blev kanonbra. Försöker äta LCHF men har så svårt att avstå frukostmackan. Nu behöver jag inte det. Hade bara 8 ägg hemma men det blev bra ändå. Tog sesamfrön i st f vallmo.
Vilken fals ska brödet gräddas på?
Är det 3 hela ägg + 6 äggvitor eller
3 hela + 3 äggvitor
Tack för alla fina recept! En liten fundering, går det att dra ihop recepten så det ryms på två sidor (ganska mycket luft mellan raderna) jag samlar nämligen recepten i en egen mapp för att lättare hitta och Sortera? Då slipper man kopiera på 3 sidor!
Tack även om problemet ej går att lösa!
Hva er pofiber? Brødet ser veldig godt ut!
Har lyst å prøve, men har vi pofiber i Norge tro?
Finns det något alternativ till fiberhusk?
Hej, varför kallas det The Franska? Jag är bara lite nyfiken…
Hur gör man om man *inte* vill ha hård yta på brödet?
Ska inte äggen o vitorna vispas??
Just det där rostade brödet kan man sakna..men det här ska jag absolut testa. Tack för recept!
Superbra och gott bröd TACK för receptet