Utskriftsalternativ:

The Franska – Utan mandelmjöl

Mängd10 PortionerFörberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 hr 5 min

Det här är en variant på The Franska som passar de bättre som inte tål mandelmjöl eller bara tycker att det inte är gott. Det här receptet är utan mandelmjöl och istället använder jag kokosmjöl.

Kokosmjöl är lite sötare i smaken så sötningen som fanns med i The Franska har jag tagit bort.

I mitt tycke ett otroligt gott bröd. Troligtvis så nära ett vanligt bröd man kan komma när man äter LCHF.

Jag använde en ganska så mild ost. Ju starkare ost, desto mer smak på brödet.

The Franska utan mandelmjöl

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 1/2 tsk Salt
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Kokosmjöl
 2 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 st Ägg till pensling
 1 msk Vallmofrön (blå)
1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

5

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

7

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.

9

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.

11

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

13

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

15

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.

17

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

Nutrition Facts

Portioner 10