Tjockkockens chokladbollar

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 1, 2016

Tjockkockens chokladbollar är bland de mest populära chokladbollarna i LCHF-världen just nu. Otroligt goda och påminner en hel del som vanliga chokladbollar.

Innehåller ganska lite kolhydrater, cirka 7-8 på hela satsen och en sats ger mellan 15-20 bollar. Det ger alltså cirka 0,5 gram kolhydrater per boll.

Det går bra att utesluta sötningen.

Ett tips är att göra ett gäng och sedan frysa in dem i en låda. Ta fram dem en halvtimme innan det är dags för fika så är de perfekta.

Recept och bild: Tjockkocken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 msk Riven kokos (att rulla i)

0,5 dl Sötströ eller motsvarande sötning

4 tsk Kaffe (starkt och kallt)

1 nypa Vaniljpulver

1 dl Mandelmjöl

2 dl Riven kokos

2 msk Grädde 40%

100 g Smör (rumsvarmt)

1,5 msk Kakao

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn och fin smet. om smeten blir lite för kladdig, tillsätt lite mer mandelmjöl eller kokos.

2Rulla till lagom stora bollar (cirka 15-20 st) och rulla dem i kokos.

3Ställ in i kylen minst 30 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.