Tjockkockens chokladbollar

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.3
(55)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Tjockkockens chokladbollar

Kategori,

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 3 msk Riven kokos (att rulla i)
 4 tsk Kaffe (starkt och kallt)
 2 dl Riven kokos
 100 g Smör (rumsvarmt)

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn och fin smet. om smeten blir lite för kladdig, tillsätt lite mer mandelmjöl eller kokos.

2

Rulla till lagom stora bollar (cirka 15-20 st) och rulla dem i kokos.

3

Ställ in i kylen minst 30 minuter.

Beskrivning - Information

Tjockkockens chokladbollar är bland de mest populära chokladbollarna i LCHF-världen just nu. Otroligt goda och påminner en hel del som vanliga chokladbollar.

Innehåller ganska lite kolhydrater, cirka 7-8 på hela satsen och en sats ger mellan 15-20 bollar. Det ger alltså cirka 0,5 gram kolhydrater per boll.

Det går bra att utesluta sötningen.

Ett tips är att göra ett gäng och sedan frysa in dem i en låda. Ta fram dem en halvtimme innan det är dags för fika så är de perfekta.

Recept och bild: Tjockkocken

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 55

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 3 msk Riven kokos (att rulla i)
 4 tsk Kaffe (starkt och kallt)
 2 dl Riven kokos
 100 g Smör (rumsvarmt)

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn och fin smet. om smeten blir lite för kladdig, tillsätt lite mer mandelmjöl eller kokos.

2

Rulla till lagom stora bollar (cirka 15-20 st) och rulla dem i kokos.

3

Ställ in i kylen minst 30 minuter.

Tjockkockens chokladbollar

8 Comments

  1. Man kan ersätta mandelmjölet med pofiber men inte 1 dl utan ca 0,5 dl pofiber och resten kokosflingor. Dessutom ta bara 1 msk sötströ.
    Nöt-OCH-mandelallergiker och avskyr smaken syntet.

  2. 15-20 stycken.. jojo, vi får väl se hur det går med det 😂
    Men, men.. chokladbollens dag imorgon 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *