Tjockkockens Hallonchiasylt

Av LCHF-arkivet  ,   

januari 19, 2016

Tjockkocken har ett recept på Hallonchiasylt som såg så underbart gott ut. Det är en hemlagad hallonsylt som funkar även om du äter LCHF.

Perfekt att ha till pannkakor eller till falsk mannagrynsgröt.

Har du köpt frusna hallon kan det vara bra att koka dem innan du använder dem.

Sötningen tycker jag personligen att man måste smaka sig fram till om man vill ha. Det beror helt på hur söta hallonen är. Så, smaka på hallonen först innan du har i sötning.

Recept och bild: Tjockkocken

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

250 g Hallon

3 msk Chiafrön

1 nypa Vaniljpulver

8 msk Vatten

2 msk Sötströ eller motsvarande sötning

Instruktioner

1Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.

2Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.

3Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.

4Ställ in i kylen över natten.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.