Tjockkockens Hallonchiasylt

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Tjockkocken har ett recept på Hallonchiasylt som såg så underbart gott ut. Det är en hemlagad hallonsylt som funkar även om du äter LCHF.

Perfekt att ha till pannkakor eller till falsk mannagrynsgröt.

Har du köpt frusna hallon kan det vara bra att koka dem innan du använder dem.

Sötningen tycker jag personligen att man måste smaka sig fram till om man vill ha. Det beror helt på hur söta hallonen är. Så, smaka på hallonen först innan du har i sötning.

Recept och bild: Tjockkocken


Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

 250 g Hallon
 3 msk Chiafrön
 1 nypa Vaniljpulver
 8 msk Vatten
 2 msk Sötströ eller motsvarande sötning

1

Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.

3

Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.

5

Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.

7

Ställ in i kylen över natten.

Ingredienser

 250 g Hallon
 3 msk Chiafrön
 1 nypa Vaniljpulver
 8 msk Vatten
 2 msk Sötströ eller motsvarande sötning

Instruktioner

1

Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.

3

Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.

5

Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.

7

Ställ in i kylen över natten.

Tjockkockens Hallonchiasylt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *