Tjockkockens ostknäcke

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är en variant av det vanliga fröknäcket, men med lite ost i och även ägg. Men Tjockkockens ostknäcke är underbart gott att ha istället för vanligt knäckebröd.

Recept och bild: Tjockkocken


Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 hrTotalt1 hr 10 min

 3 Ägg
 150 g Riven ost
 0,5 dl Sesamfrön
 1 dl Pumpakärnor
 0,5 dl Linfrön (Krossade)
 0,5 dl Linfrön (Hela)
 1 dl Pofiber
 2 msk Chiafrön
 3 msk Olja
 1 tsk Salt

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

3

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

7

Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.

9

Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.

Kategori

Ingredienser

 3 Ägg
 150 g Riven ost
 0,5 dl Sesamfrön
 1 dl Pumpakärnor
 0,5 dl Linfrön (Krossade)
 0,5 dl Linfrön (Hela)
 1 dl Pofiber
 2 msk Chiafrön
 3 msk Olja
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

3

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

7

Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.

9

Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.

Tjockkockens ostknäcke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *