Tjockkockens ostknäcke

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Tjockkockens ostknäcke

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 3 Ägg
 150 g Riven ost
 1 dl Linfrön (Hela)
 2 msk Chiafrön
 3 msk Olja
 1 tsk Salt

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

3

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

7

Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.

9

Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.

Beskrivning - Information

Det här är en variant av det vanliga fröknäcket, men med lite ost i och även ägg. Men Tjockkockens ostknäcke är underbart gott att ha istället för vanligt knäckebröd.

Recept och bild: Tjockkocken

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 150 g Riven ost
 1 dl Linfrön (Hela)
 2 msk Chiafrön
 3 msk Olja
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

3

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

7

Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.

9

Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.

Tjockkockens ostknäcke

4 Comments

  1. Hej!
    Hur förvarar man detta bröd då det innehåller ägg och ost? Kan man ha det utanför kylen? Tack! Mvh Marie-Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *