Tjockkockens ostknäcke

Av LCHF-arkivet    

juni 3, 2016

Det här är en variant av det vanliga fröknäcket, men med lite ost i och även ägg. Men Tjockkockens ostknäcke är underbart gott att ha istället för vanligt knäckebröd.

Recept och bild: Tjockkocken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 Ägg

150 g Riven ost

0,5 dl Sesamfrön

1 dl Pumpakärnor

0,5 dl Linfrön (Krossade)

0,5 dl Linfrön (Hela)

1 dl Pofiber

2 msk Chiafrön

3 msk Olja

1 tsk Salt

Instruktioner

1Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

2Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.

3Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

4Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.

5Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.