
Beskrivning - Information
Det här är en variant av det vanliga fröknäcket, men med lite ost i och även ägg. Men Tjockkockens ostknäcke är underbart gott att ha istället för vanligt knäckebröd.
Recept och bild: Tjockkocken
Ingredienser
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.
Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.
Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.
Vad kan man använda istället för pofiber?
2 dl mandelmjöl
eller
2 msk fiberhusk
eller
4 msk kokosmjöl
Hej!
Hur förvarar man detta bröd då det innehåller ägg och ost? Kan man ha det utanför kylen? Tack! Mvh Marie-Louise
Ja, detta kan man förvara i en burk.
Vad är pofiber??