Tjockkockens ostknäcke

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Tjockkockens ostknäcke

Kategori

Beskrivning - Information

Det här är en variant av det vanliga fröknäcket, men med lite ost i och även ägg. Men Tjockkockens ostknäcke är underbart gott att ha istället för vanligt knäckebröd.

Recept och bild: Tjockkocken

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 3 Ägg
 150 g Riven ost
 1 dl Linfrön (Hela)
 2 msk Chiafrön
 3 msk Olja
 1 tsk Salt

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

3

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

7

Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.

9

Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 150 g Riven ost
 1 dl Linfrön (Hela)
 2 msk Chiafrön
 3 msk Olja
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

3

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

7

Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.

9

Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.

Tjockkockens ostknäcke

4 Comments

  1. Hej!
    Hur förvarar man detta bröd då det innehåller ägg och ost? Kan man ha det utanför kylen? Tack! Mvh Marie-Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *