Hoppa till innehåll
Open navigation

Tjockkockens ostknäcke

4,50 av 8 röster
Sparat av: st
Tjockkockens ostknäcke

Det här är en variant av det vanliga fröknäcket, men med lite ost i och även ägg. Men Tjockkockens ostknäcke är underbart gott att ha istället för vanligt knäckebröd.

Recept och bild: Tjockkocken

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 10
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  • Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
  • Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.
  • Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg