Tomat & basilikasås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Tomat & basilikasås

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 80 g Soltorkade tomater
 4 dl Creme Fraiche
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

3

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

5

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

7

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

9

Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning - Information

Det här är en sås som är otroligt god till kyckling. Kan även tänka mig att den går bra till fläskkött med.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 80 g Soltorkade tomater
 4 dl Creme Fraiche
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

3

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

5

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

7

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

9

Smaka av med salt och peppar.

Tomat & basilikasås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *