Hoppa till innehåll
Open navigation

Tomat & basilikasås

4 av 1 röst
Sparat av: st
Denna tomat & basilikasåsen är en sås som passar fantastiskt bra till alla möjliga kycklingrecept. Det är en varm sås som kräver otroligt lite tid i köket och den behöver inte ens koka speciellt länge.Naturligt glutenfri och helt utan någon redning.Passar även riktigt bra till fläskkött, men jag skulle framförallt servera den till exempelvis kycklingklubba i ugn, hel kyckling i ugn eller kanske till ugnsstekt kycklingfilé.
4 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
  • Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
  • Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
  • Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.
  • Smaka av med salt och peppar.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg