Tomat & basilikasås
Sparat av:
0
st
Denna tomat & basilikasåsen är en sås som passar fantastiskt bra till alla möjliga kycklingrecept.
Det är en varm sås som kräver otroligt lite tid i köket och den behöver inte ens koka speciellt länge.Naturligt glutenfri och helt utan någon redning.Passar även riktigt bra till fläskkött, men jag skulle framförallt servera den till exempelvis kycklingklubba i ugn, hel kyckling i ugn eller kanske till ugnsstekt kycklingfilé.
Sparat av:
0
st
Portioner: 4
Ingredienser
- 60 g rödlök
- 5 g vitlök
- 80 g soltorkade tomater
- 2 msk fransk senap
- 4 dl crème fraiche
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 1 msk torkad basilika
- 30 g smör
- 3 dl vatten
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
- Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
- Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
- Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!