Tomat & basilikasås

Tomat & basilikasås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en sås som är otroligt god till kyckling. Kan även tänka mig att den går bra till fläskkött med.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Tomat & basilikasås

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 80 g Soltorkade tomater
 2 msk Fransk senap
 4 dl Creme Fraiche
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

3

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

5

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

7

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

9

Smaka av med salt och peppar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 80 g Soltorkade tomater
 2 msk Fransk senap
 4 dl Creme Fraiche
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

3

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

5

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

7

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

9

Smaka av med salt och peppar.

Tomat & basilikasås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *