Tomat och spenat äggmuffins

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett recept som mer än Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa tomat och spenatäggmuffins i lite god hemlagad majonnäs t ex.

Ett perfekt recept att använda om du har mycket äggvita över och det är kanon som frukost eller för att ta med som fika på jobbet.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

- Örtsalt

Självklart kan du använda hela ägg med om du vill.

Om du vill få lite mer smak så kan du riva ner lite färsk parmesanost i äggvitan. Det ger en grymt god smak.

Recept och bild: Buzzfeed


Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 4,5 dl Spenat (färsk)
 80 g Tomat
 4,5 dl Äggvita
 1 nypa Örtsalt
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

1

Sätt ugnen på 180 grader.

3

Smörj en muffinsplåt med lite fett.

5

Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.

7

Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.

9

Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.

11

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.

Ingredienser

 4,5 dl Spenat (färsk)
 80 g Tomat
 4,5 dl Äggvita
 1 nypa Örtsalt
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

3

Smörj en muffinsplåt med lite fett.

5

Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.

7

Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.

9

Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.

11

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.

Tomat och spenat äggmuffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *