Tomat och spenat äggmuffins

Av LCHF-arkivet  ,   

september 28, 2016

Det här är ett recept som mer än Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa tomat och spenatäggmuffins i lite god hemlagad majonnäs t ex.

Ett perfekt recept att använda om du har mycket äggvita över och det är kanon som frukost eller för att ta med som fika på jobbet.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

- Örtsalt

Självklart kan du använda hela ägg med om du vill.

Om du vill få lite mer smak så kan du riva ner lite färsk parmesanost i äggvitan. Det ger en grymt god smak.

Recept och bild: Buzzfeed

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

4,5 dl Spenat (färsk)

80 g Tomat

4,5 dl Äggvita

1 nypa Örtsalt

0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 180 grader.

2Smörj en muffinsplåt med lite fett.

3Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.

4Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.

5Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.

6Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.