Tomatsås med skvätt vodka

 

cooked_user_7892SkapareWendaliaSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Tomatsås med skvätt vodka

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 800 g Krossade tomater
 5 msk Tomatpuré
 1 st Gul lök (stor)
 2 st Vitlöksklyftor
 Salt
 Peppar
 50 g Parmesanost
 3 msk Persilja
 0,50 dl Grädde
 5 msk Vodka
 Smör
 250 g Champinjoner

Gör så här:

1

Skär gul löken, vitlöken, champinjoner och persiljan

2

Stek gul löken och vitlöken i smör.

3

När löken börjar bli mjuk, häll i vodka och låt puttra på medelhög värme.

4

Häll i krossade tomaterna, tomatpuré, salt, peppar och grädden.

5

Låt puttra på låg - medelhög värme i ca 20 min. Tills det börjar tjockna.

6

Häll i parmesanost och persiljan. Spara lite av varje ev till garnering. Blanda och låt puttra ca 5 min.
Servera till valfritt tillbehör, ex LCHF-pasta.

Beskrivning - Information

För några år sen hade jag en arbetskollega som rekommenderade att ha i vodka i tomatsåsen, just för att den ger lite extra karaktär till maten. Självklart följde jag hennes råd och det blev som pricken över i:et.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 800 g Krossade tomater
 5 msk Tomatpuré
 1 st Gul lök (stor)
 2 st Vitlöksklyftor
 Salt
 Peppar
 50 g Parmesanost
 3 msk Persilja
 0,50 dl Grädde
 5 msk Vodka
 Smör
 250 g Champinjoner

Instruktioner

1

Skär gul löken, vitlöken, champinjoner och persiljan

2

Stek gul löken och vitlöken i smör.

3

När löken börjar bli mjuk, häll i vodka och låt puttra på medelhög värme.

4

Häll i krossade tomaterna, tomatpuré, salt, peppar och grädden.

5

Låt puttra på låg - medelhög värme i ca 20 min. Tills det börjar tjockna.

6

Häll i parmesanost och persiljan. Spara lite av varje ev till garnering. Blanda och låt puttra ca 5 min.
Servera till valfritt tillbehör, ex LCHF-pasta.

Tomatsås med skvätt vodka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *