Tomatsås

Tomatsås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En riktigt god tomatsås kan man ha till nästan allt. Låt den stå och puttra länge och den blir bara godare.

Jag har använt mig av finkrossade tomater från Mutti, av den anledningen att jag tycker de är otroligt goda. Det funkar bra att använda andra varianter av krossade tomater med, men det är en fördel om de är finkrossade.

Vill du öka på fetthalten lite för att göra den lite mer LCHF, så kan du använda dig av lite mer olivolja.

Passar perfekt till grillad kycklingfilé eller varför inte grillade kotletter nu när det närmar sig sommar.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 800 g Krossade tomater
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 2 dl Vatten
 2 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 1 tsk Oregano
 2 msk Balsamvinäger
 2 msk Olivolja
 1 nypa Svartpeppar
 1 nypa Cayennepeppar
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.

3

Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.

5

Smaka av med salt och peppar, sen är det bara att servera.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Krossade tomater
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 2 dl Vatten
 2 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 1 tsk Oregano
 2 msk Balsamvinäger
 2 msk Olivolja
 1 nypa Svartpeppar
 1 nypa Cayennepeppar
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.

3

Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.

5

Smaka av med salt och peppar, sen är det bara att servera.

Tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *