Tomatsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Tomatsås

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 800 g Krossade tomater
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 2 dl Vatten
 2 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 2 msk Balsamvinäger
 1 nypa Svartpeppar
 1 nypa Cayennepeppar

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.

2

Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.

3

Smaka av med salt och peppar, sen är det bara att servera.

Beskrivning - Information

En riktigt god tomatsås kan man ha till nästan allt. Låt den stå och puttra länge och den blir bara godare.

Jag har använt mig av finkrossade tomater från Mutti, av den anledningen att jag tycker de är otroligt goda. Det funkar bra att använda andra varianter av krossade tomater med, men det är en fördel om de är finkrossade.

Vill du öka på fetthalten lite för att göra den lite mer LCHF, så kan du använda dig av lite mer olivolja.

Passar perfekt till grillad kycklingfilé eller varför inte grillade kotletter nu när det närmar sig sommar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Krossade tomater
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 2 dl Vatten
 2 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 2 msk Balsamvinäger
 1 nypa Svartpeppar
 1 nypa Cayennepeppar

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.

2

Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.

3

Smaka av med salt och peppar, sen är det bara att servera.

Tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *