Tomatsoppa med basilikacrême

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.9
(22)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

LCHF-recept-tomatsoppa-basilikacreme

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

Tomatsoppa
 80 g rotselleri
 40 g morot
 150 g lök
 1 vitlöksklyfta
 1 tsk timjan
 400 g färska tomater
 400 g konserverade tomater
 7,5 dl vatten
 2 dl grädde
 En knivsudd cayennepeppar
 Olivolja eller smör till stekning
Basilikacrême
 50 g fetaost
 1 msk torkad basilika

Gör så här:

Tomatsoppan
1

Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm i storlek.

2

Fräs rotselleri, morot, lök, vitlök och timjan i lite olja eller smör så det får mjukna lite.

3

Tillsätt de övriga ingredienserna utom grädden.

4

Låt puttra cirka 20 minuter på medelvärme.

5

Mixa soppan med stavmixer eller i en vanlig mixer.

6

Tillsätt grädden och låt puttra en stund till tills det att du har fått en härligt krämig konsistens.

Basilikacrême
7

Vispa smetanan tills den blir lite tjockare.

8

Tillsätt smulad fetaost och basilika.

Servering
9

Häll upp soppan i skålar och lägg en rejäl klick med basilikacrême i mitten. Garnera gärna med lite färsk timjan eller basilika.

Beskrivning - Information

Tomatsoppa är otroligt gott och fantastiskt gott!
Här är ett recept på en soppa som jag tycker blir lite mer mustig och god i smaken med tanke på att jag har lite rotfrukter i. Om du vill minska ner på kolhydraterna ytterligare så kan du hoppa över rotfrukterna men på smakens bekostnad.
Tre olika varianter av tomater används dessutom för att ge en härlig rund och fyllig tomatsmak.
En väldigt härlig soppa att äta när det är kallt ute.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.9 / 5. Antal röster: 22

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Tomatsoppa
 80 g rotselleri
 40 g morot
 150 g lök
 1 vitlöksklyfta
 1 tsk timjan
 400 g färska tomater
 400 g konserverade tomater
 7,5 dl vatten
 2 dl grädde
 En knivsudd cayennepeppar
 Olivolja eller smör till stekning
Basilikacrême
 50 g fetaost
 1 msk torkad basilika

Instruktioner

Tomatsoppan
1

Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm i storlek.

2

Fräs rotselleri, morot, lök, vitlök och timjan i lite olja eller smör så det får mjukna lite.

3

Tillsätt de övriga ingredienserna utom grädden.

4

Låt puttra cirka 20 minuter på medelvärme.

5

Mixa soppan med stavmixer eller i en vanlig mixer.

6

Tillsätt grädden och låt puttra en stund till tills det att du har fått en härligt krämig konsistens.

Basilikacrême
7

Vispa smetanan tills den blir lite tjockare.

8

Tillsätt smulad fetaost och basilika.

Servering
9

Häll upp soppan i skålar och lägg en rejäl klick med basilikacrême i mitten. Garnera gärna med lite färsk timjan eller basilika.

Tomatsoppa med basilikacrême

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *