Tomatsoppa med basilikacrême

Av LCHF-arkivet  , ,   

februari 9, 2018

Tomatsoppa är otroligt gott och fantastiskt gott!
Här är ett recept på en soppa som jag tycker blir lite mer mustig och god i smaken med tanke på att jag har lite rotfrukter i. Om du vill minska ner på kolhydraterna ytterligare så kan du hoppa över rotfrukterna men på smakens bekostnad.
Tre olika varianter av tomater används dessutom för att ge en härlig rund och fyllig tomatsmak.
En väldigt härlig soppa att äta när det är kallt ute.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Tomatsoppa

80 g rotselleri

40 g morot

150 g lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk timjan

400 g färska tomater

400 g konserverade tomater

2 msk tomatpuré

7,5 dl vatten

2 msk grönsaksfond

2 dl grädde

0,5-1 tsk örtsalt

En knivsudd cayennepeppar

Olivolja eller smör till stekning

Basilikacrême

2 dl smetana

50 g fetaost

1 msk torkad basilika

Instruktioner

Tomatsoppan

1Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm i storlek.

2Fräs rotselleri, morot, lök, vitlök och timjan i lite olja eller smör så det får mjukna lite.

3Tillsätt de övriga ingredienserna utom grädden.

4Låt puttra cirka 20 minuter på medelvärme.

5Mixa soppan med stavmixer eller i en vanlig mixer.

6Tillsätt grädden och låt puttra en stund till tills det att du har fått en härligt krämig konsistens.

Basilikacrême

1Vispa smetanan tills den blir lite tjockare.

2Tillsätt smulad fetaost och basilika.

Servering

1Häll upp soppan i skålar och lägg en rejäl klick med basilikacrême i mitten. Garnera gärna med lite färsk timjan eller basilika.

Lite text här

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.