Utskriftsalternativ:

Tomatsoppa med basilikacrêmePROVLAGAT 

Mängd4 PortionerFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Tomatsoppa är otroligt gott och fantastiskt gott!
Här är ett recept på en soppa som jag tycker blir lite mer mustig och god i smaken med tanke på att jag har lite rotfrukter i. Om du vill minska ner på kolhydraterna ytterligare så kan du hoppa över rotfrukterna men på smakens bekostnad.
Tre olika varianter av tomater används dessutom för att ge en härlig rund och fyllig tomatsmak.
En väldigt härlig soppa att äta när det är kallt ute.

Tomatsoppa
 80 g rotselleri
 40 g morot
 150 g lök
 1 vitlöksklyfta
 1 tsk timjan
 400 g färska tomater
 400 g konserverade tomater
 2 msk tomatpuré
 7,5 dl vatten
 2 msk grönsaksfond
 2 dl grädde
 0,5-1 tsk örtsalt
 En knivsudd cayennepeppar
 Olivolja eller smör till stekning
Basilikacrême
 2 dl smetana
 50 g fetaost
 1 msk torkad basilika
Tomatsoppan
1

Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm i storlek.

2

Fräs rotselleri, morot, lök, vitlök och timjan i lite olja eller smör så det får mjukna lite.

3

Tillsätt de övriga ingredienserna utom grädden.

4

Låt puttra cirka 20 minuter på medelvärme.

5

Mixa soppan med stavmixer eller i en vanlig mixer.

6

Tillsätt grädden och låt puttra en stund till tills det att du har fått en härligt krämig konsistens.

Basilikacrême
7

Vispa smetanan tills den blir lite tjockare.

8

Tillsätt smulad fetaost och basilika.

Servering
9

Häll upp soppan i skålar och lägg en rejäl klick med basilikacrême i mitten. Garnera gärna med lite färsk timjan eller basilika.

Nutrition Facts

Portioner 4