Torsk- och äggratäng

Av LCHF-arkivet    

september 18, 2017

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng.

En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.

Även mina barn tyckte att det var gott.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Torskfilé

3 st Ägg (hårdkokta)

100 g Purjolök

100 g Morot

250 g Keso

2 dl Grädde

2 dl Smetana

1/2 dl Gräslök (hackad)

1 msk Örtsalt (Herbamare)

2 dl Riven ost

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1 msk Smör

Instruktioner

1Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

2Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

3Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

4Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

5Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

6Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.