Torsk- och äggratäng

Betyg: 10.0. Av 3 röster.
Please wait...
Ingredienser
400 g
Torskfilé
3 st
Ägg (hårdkokta)
100 g
Purjolök
100 g
Morot
250 g
Keso
2 dl
Grädde
2 dl
Smetana
1/2 dl
Gräslök (hackad)
1 msk
Örtsalt (Herbamare)
2 dl
Riven ost
1 nypa
Svartpeppar (nymalen)
1 msk
Smör
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
25 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
4 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Torsk- och äggratäng

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng.

En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.

Även mina barn tyckte att det var gott.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.
  2. Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.
  3. Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.
  4. Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.
  5. Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.
  6. Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

3 kommentarer

  1. Gudrun skrev september 18, 2017 Svara

    Vad er smetana?

  2. Lotta skrev september 19, 2017 Svara

    Enkel att göra och smakar ljuvligt, kommer göras fler gånger.

  3. Ingrid Kulander skrev oktober 18, 2017 Svara

    Jätte lätt att göra och mycket god

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*