Torsk- och äggratäng

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.1
(47)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Torsk- och äggratäng

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 3 st Ägg (hårdkokta)
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 250 g Keso
 2 dl Grädde
 1/2 dl Gräslök (hackad)
 2 dl Riven ost
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Smör

Gör så här:

1

Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

2

Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

3

Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

4

Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

6

Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Beskrivning - Information

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng.

En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.

Även mina barn tyckte att det var gott.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 47

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 3 st Ägg (hårdkokta)
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 250 g Keso
 2 dl Grädde
 1/2 dl Gräslök (hackad)
 2 dl Riven ost
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Smör

Instruktioner

1

Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

2

Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

3

Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

4

Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

6

Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Torsk- och äggratäng

18 Comments

  1. Ja nu har vi avnjutit denna absolut bästa fiskgratängen någonsin, supergod. Blir garanterat en favorit i repris. Tusen tack för ett toppenrecept 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *