Utskriftsalternativ:

Torsk- och äggratängPROVLAGAT 

Mängd4 PortionerFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng.

En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.

Även mina barn tyckte att det var gott.

 400 g Torskfilé
 3 st Ägg (hårdkokta)
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 250 g Keso
 2 dl Grädde
 2 dl Smetana
 1/2 dl Gräslök (hackad)
 1 msk Örtsalt (Herbamare)
 2 dl Riven ost
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Smör
1

Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

3

Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

5

Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

7

Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

9

Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

11

Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Nutrition Facts

Portioner 4