Torsk under täcke

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Torsk under täcke

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 800 g Torskfilé
 2 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte har smetana
 10 g Smör till formen
 4 msk Persilja (hackad)
 2 dl Västerbottensost (riven)
 1 krm Salt
 1,50 msk Fransk senap
 10 g VitlökCirka två klyftor

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Lägg fisken i en smord ugnsform.

3

Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.

4

Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.

5

Grädda i cirka 20 minuter.

6

Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.

Beskrivning - Information

*** Uppdaterat recept ***

Min fru överraskade mig med att laga till en riktigt god fiskrätt häromdagen. Det blev torsk under täcke, vilket är en typ av fiskgratäng på torsk.

Det går självklart att byta ut torsken mot någon annan vit fisk, t ex sej eller kolja.

Västerbottenosten kan du byta ut mot en annan stark ost, t ex lagrad prästost eller cheddar.

Det här LCHF-receptet funkar kanon för dig som äter strikt LCHF med då det bara är cirka 1 gram kolhydrater/100 gram.

Receptkälla: Recept.nu

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 800 g Torskfilé
 2 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte har smetana
 10 g Smör till formen
 4 msk Persilja (hackad)
 2 dl Västerbottensost (riven)
 1 krm Salt
 1,50 msk Fransk senap
 10 g VitlökCirka två klyftor

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Lägg fisken i en smord ugnsform.

3

Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.

4

Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.

5

Grädda i cirka 20 minuter.

6

Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.

Torsk under täcke

4 Comments

  1. Riktigt gott och lätt att göra. Tog 1 dl mer Smetana än beskrivet och lite fler kryddor.
    Ska pröva med bacon crisp som Yvonne nämnde nästa gång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *