Torsk under täcke

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Min fru överraskade mig med att laga till en riktigt god fiskrätt häromdagen. Det blev torsk under täcke, vilket är en typ av fiskgratäng på torsk.

Det går självklart att byta ut torsken mot någon annan vit fisk, t ex sej eller kolja.

Västerbottenosten kan du byta ut mot en annan stark ost, t ex lagrad prästost eller cheddar.

Det här LCHF-receptet funkar kanon för dig som äter strikt LCHF med då det bara är cirka 1 gram kolhydrater/100 gram.

Recept: Recept.nu

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 10 g Smör till formen
 3 msk Persilja (hackad)
 1 dl Västerbottenost (riven)
 1 krm Salt
 1 msk Fransk senap (grovkornig)
 10 g Vitlök
 2 dl Creme Fraiche
 700 g Torskfilé

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Lägg fisken i en smord ugnsform.

5

Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.

7

Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.

9

Grädda i cirka 20 minuter.

11

Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 10 g Smör till formen
 3 msk Persilja (hackad)
 1 dl Västerbottenost (riven)
 1 krm Salt
 1 msk Fransk senap (grovkornig)
 10 g Vitlök
 2 dl Creme Fraiche
 700 g Torskfilé

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Lägg fisken i en smord ugnsform.

5

Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.

7

Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.

9

Grädda i cirka 20 minuter.

11

Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.

Torsk under täcke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *