
Beskrivning - Information
*** Uppdaterat recept ***
Min fru överraskade mig med att laga till en riktigt god fiskrätt häromdagen. Det blev torsk under täcke, vilket är en typ av fiskgratäng på torsk.
Det går självklart att byta ut torsken mot någon annan vit fisk, t ex sej eller kolja.
Västerbottenosten kan du byta ut mot en annan stark ost, t ex lagrad prästost eller cheddar.
Det här LCHF-receptet funkar kanon för dig som äter strikt LCHF med då det bara är cirka 1 gram kolhydrater/100 gram.
Receptkälla: Recept.nu
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.
Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.
Grädda i cirka 20 minuter.
Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.
Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.
Grädda i cirka 20 minuter.
Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.
Tack för många goda recept.
Är det fryst eller tinad fisk? Block eller filéer eller skuren i tärningar?
Tinad fisk ska det vara.
Sen får man göra som man vill med formen på fisken. Jag brukar skära den i större tärningar. Vissa tycker om att ha hela filéer.
Stekte bacon o strödde över, gott med lite krisp.
Riktigt gott och lätt att göra. Tog 1 dl mer Smetana än beskrivet och lite fler kryddor.
Ska pröva med bacon crisp som Yvonne nämnde nästa gång
Fantastiskt god fiskgratäng. Använde crème fraiche och tog hälften laxfilé och hälften torskfilé. Jag droppade färsk citron på fisken samt toppade med nymalen svartpeppar och några varv salt från kvarnen innan jag bredde på täcket. Bytte även ut vitlöken mot ca 5 cm strimlad purjolök. Ökade också tiden med ca 10 minuter. Kokta brytbönor som tillbehör fulländade denna smaksymfoni! Tack för inspirationen!