Torsk under täcke

Av LCHF-arkivet    

december 7, 2015

Min fru överraskade mig med att laga till en riktigt god fiskrätt häromdagen. Det blev torsk under täcke, vilket är en typ av fiskgratäng på torsk.

Det går självklart att byta ut torsken mot någon annan vit fisk, t ex sej eller kolja.

Västerbottenosten kan du byta ut mot en annan stark ost, t ex lagrad prästost eller cheddar.

Det här LCHF-receptet funkar kanon för dig som äter strikt LCHF med då det bara är cirka 1 gram kolhydrater/100 gram.

Recept: Recept.nu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

10 g Smör till formen

3 msk Persilja (hackad)

1 dl Västerbottenost (riven)

1 krm Salt

1 msk Fransk senap (grovkornig)

10 g Vitlök

2 dl Creme Fraiche

700 g Torskfilé

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2Lägg fisken i en smord ugnsform.

3Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.

4Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.

5Grädda i cirka 20 minuter.

6Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.