Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli

Av LCHF-arkivet    

juli 22, 2018

Torskrygg är otroligt gott att laga och det behöver inte vara så himla svårt att lyckas få till en ganska så lyxig rätt med enkla medel.
Här är det en smörstekt torskrygg med blomkålspuré, saffransaioli och en klick stenbitsrom som blir till en riktigt god rätt.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

Fisken

2 bitar torskrygg

Blomkålspuré

250 g blomkål

75 g smör

Salt och peppar

Saffransaioli

1 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta

1 liten bit färsk chili (eller 0,5 tsk sambal oelek)

0,5 g saffran

0,5 tsk pressad citron

Salt och peppar

Tillbehör

4 msk stenbitsrom eller annan god rom

Instruktioner

Saffransaioli

1Hacka chili och vitlök fint.

2Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3Låt stå och dra.

Blomkålspuré

1Skär blomkålen i buketter.

2Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

3Häll av vattnet.

4Mixa ihop blomkål och smör med stavmixer eller i en matberedare till en slät och fin puré.

5Smaka av med salt och peppar.

Torskryggen

1Torka av fisken med lite hushållspapper.

2Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.

3Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.

4Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.

5En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.

Servering

1Lägg upp på tallriken och garnera med lite stenbitsrom, dill och kanske en citronbit.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.