Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli

Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Torskrygg är otroligt gott att laga och det behöver inte vara så himla svårt att lyckas få till en ganska så lyxig rätt med enkla medel.
Här är det en smörstekt torskrygg med blomkålspuré, saffransaioli och en klick stenbitsrom som blir till en riktigt god rätt.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Fisken
 2 bitar torskrygg
Blomkålspuré
 250 g blomkål
 75 g smör
 Salt och peppar
Saffransaioli
 1 dl majonnäs
 1 vitlöksklyfta
 1 liten bit färsk chili (eller 0,5 tsk sambal oelek)
 0,5 g saffran
 0,5 tsk pressad citron
 Salt och peppar
Tillbehör
 4 msk stenbitsrom eller annan god rom

Saffransaioli
1

Hacka chili och vitlök fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3

Låt stå och dra.

Blomkålspuré
4

Skär blomkålen i buketter.

5

Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

6

Häll av vattnet.

7

Mixa ihop blomkål och smör med stavmixer eller i en matberedare till en slät och fin puré.

8

Smaka av med salt och peppar.

Torskryggen
9

Torka av fisken med lite hushållspapper.

10

Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.

11

Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.

12

Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.

13

En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.

Servering
14

Lägg upp på tallriken och garnera med lite stenbitsrom, dill och kanske en citronbit.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Fisken
 2 bitar torskrygg
Blomkålspuré
 250 g blomkål
 75 g smör
 Salt och peppar
Saffransaioli
 1 dl majonnäs
 1 vitlöksklyfta
 1 liten bit färsk chili (eller 0,5 tsk sambal oelek)
 0,5 g saffran
 0,5 tsk pressad citron
 Salt och peppar
Tillbehör
 4 msk stenbitsrom eller annan god rom

Instruktioner

Saffransaioli
1

Hacka chili och vitlök fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3

Låt stå och dra.

Blomkålspuré
4

Skär blomkålen i buketter.

5

Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

6

Häll av vattnet.

7

Mixa ihop blomkål och smör med stavmixer eller i en matberedare till en slät och fin puré.

8

Smaka av med salt och peppar.

Torskryggen
9

Torka av fisken med lite hushållspapper.

10

Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.

11

Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.

12

Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.

13

En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.

Servering
14

Lägg upp på tallriken och garnera med lite stenbitsrom, dill och kanske en citronbit.

Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.