
Beskrivning - Information
Torskrygg är otroligt gott att laga och det behöver inte vara så himla svårt att lyckas få till en ganska så lyxig rätt med enkla medel.
Här är det en smörstekt torskrygg med blomkålspuré, saffransaioli och en klick stenbitsrom som blir till en riktigt god rätt.
Ingredienser
Gör så här:
Hacka chili och vitlök fint.
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Låt stå och dra.
Skär blomkålen i buketter.
Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Häll av vattnet.
Mixa ihop blomkål och smör med stavmixer eller i en matberedare till en slät och fin puré.
Smaka av med salt och peppar.
Torka av fisken med lite hushållspapper.
Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.
Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.
Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.
En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.
Lägg upp på tallriken och garnera med lite stenbitsrom, dill och kanske en citronbit.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka chili och vitlök fint.
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Låt stå och dra.
Skär blomkålen i buketter.
Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Häll av vattnet.
Mixa ihop blomkål och smör med stavmixer eller i en matberedare till en slät och fin puré.
Smaka av med salt och peppar.
Torka av fisken med lite hushållspapper.
Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.
Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.
Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.
En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.
Lägg upp på tallriken och garnera med lite stenbitsrom, dill och kanske en citronbit.