Tortillas – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Något jag har saknat när jag äter tacos hemma, är något att ha fyllningen i. Efter mycket letande och testande så har jag hittat ett LCHF-recept på tortillas som verkligen var kanon. Naturligt glutenfria.

Det är den fantastiska Åse som har kommit på det här receptet.

Man får ut 3-4 stora tortillas eller upp emot 6 mindre, det beror helt på hur stora du tycker om att göra.

Om du ska göra tacos, så passa på att göra egen tacokrydda med: Hemgjord tacokrydda utan socker

Hela satsen ger cirka 16 gram kolhydrater.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min

 2 dl Mjölk
 2 Ägg
 50 g Ost (riven)
 1,5 dl Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
 2 krm Salt
 1 msk Olja till pensling

1

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.

3

Värm mjölken så den blir ljummen.

5

Vispa ner ägg och ost i den ljumna mjölken.

7

Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen.

9

Låt smeten stå och svälla minst 10 minuter.

11

Ta en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det. Pensla på lite olja på det.

13

Ta sedan en liten klump av degen och lägg på plåten. Lägg en bit plastfolie över och kavla ut till en cirka 3 mm tjock platta. Ta sen bort plasten.

15

Ta en rund skål eller bunke i den storlek som du vill att dina tortillabröd skall vara och stansa/skär ut en rund tortilla. Gör du små tortillas så kanske du får plats med två på en plåt annars får du göra flera plåtar. Överskottet av degen som du skär bort, kan du använda till att göra fler bröd.

17

Gör du flera plåtar så kan du kavla ut flera under tiden du gräddar en plåt i ugnen.i:9a

19

Pensla ovansidan av brödet med olja innan du sätter in den i ugnen och grädda sedan i cirka 10 minuter. Brödet skall precis ha fått lite färg längst ute i kanterna när det är klart. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du tar loss det.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 dl Mjölk
 2 Ägg
 50 g Ost (riven)
 1,5 dl Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
 2 krm Salt
 1 msk Olja till pensling

Instruktioner

1

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.

3

Värm mjölken så den blir ljummen.

5

Vispa ner ägg och ost i den ljumna mjölken.

7

Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen.

9

Låt smeten stå och svälla minst 10 minuter.

11

Ta en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det. Pensla på lite olja på det.

13

Ta sedan en liten klump av degen och lägg på plåten. Lägg en bit plastfolie över och kavla ut till en cirka 3 mm tjock platta. Ta sen bort plasten.

15

Ta en rund skål eller bunke i den storlek som du vill att dina tortillabröd skall vara och stansa/skär ut en rund tortilla. Gör du små tortillas så kanske du får plats med två på en plåt annars får du göra flera plåtar. Överskottet av degen som du skär bort, kan du använda till att göra fler bröd.

17

Gör du flera plåtar så kan du kavla ut flera under tiden du gräddar en plåt i ugnen.i:9a

19

Pensla ovansidan av brödet med olja innan du sätter in den i ugnen och grädda sedan i cirka 10 minuter. Brödet skall precis ha fått lite färg längst ute i kanterna när det är klart. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du tar loss det.

Tortillas – LCHF

One Comment

  1. Mina favoriter, fast jag brukar ersätta mjølken med hälften grädde og hälften vatten. Jag är lite bekväm av mej så jag kavler ut degen på plåten , steker och skär i bitar?. Ids inte att skära ut runda….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *