Toscansk smörlax

Toscansk smörlax 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Toscansk smörlax är ett jätteenkelt och supergott recept på lax som du gör i en stor stekpanna. Ett recept med smaker från Italien. Perfekt för dig som äter LCHF/low carb.

DelaTweetSparaDelaBigOven

LCHF-recept, Toscansk smörlax

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning35 minTotalt45 min

 4 portionsbitar lax (ca 200 g/st.)
 2 msk olivolja
 50 g smör
 3 hackade vitlöksklyftor
 25 körsbärstomater (delade)
 5 dl färsk babyspenat
 1,5 dl vispgrädde
 0,75 dl färsk riven parmesan
 0,75 dl färska hackade örter (t ex basilka och bladpersilja)
 Salt och peppar
 Citronklyftor (till garnering)

1

Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.

2

Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.

3

Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.

4

Tillsätt spenat, grädde, parmesan och örter. Låt sjuda i cirka 3 minuter.

5

Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.

6

Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.

7

Servera direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 portionsbitar lax (ca 200 g/st.)
 2 msk olivolja
 50 g smör
 3 hackade vitlöksklyftor
 25 körsbärstomater (delade)
 5 dl färsk babyspenat
 1,5 dl vispgrädde
 0,75 dl färsk riven parmesan
 0,75 dl färska hackade örter (t ex basilka och bladpersilja)
 Salt och peppar
 Citronklyftor (till garnering)

Instruktioner

1

Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.

2

Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.

3

Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.

4

Tillsätt spenat, grädde, parmesan och örter. Låt sjuda i cirka 3 minuter.

5

Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.

6

Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.

7

Servera direkt!

Toscansk smörlax

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.