
Beskrivning - Information
Toscansk smörlax är ett jätteenkelt och supergott recept på lax som du gör i en stor stekpanna. Ett recept med smaker från Italien. Perfekt för dig som äter LCHF/low carb.
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.
Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.
Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.
Tillsätt spenat, grädde, parmesan och örter. Låt sjuda i cirka 3 minuter.
Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.
Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.
Servera direkt!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.
Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.
Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.
Tillsätt spenat, grädde, parmesan och örter. Låt sjuda i cirka 3 minuter.
Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.
Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.
Servera direkt!
Antar att du menar skinnsidan ner i steg2?
Nä, jag menade faktiskt den “fina” sidan ner, så den får fin färg.
Gott!
Tack för återkopplingen!
Du tänker väl på att norsk odlad lax inte är så särskilt bra?
Mycket gott rekommenderas vsrmt
Kul att höra! Tack för återkopplingen.
Jättegott, en riktig favorit hos mina gäster 👍
Riktigt riktigt gott! Det här kommer jag laga fler gånger. Tack!
Vad roligt att höra! Tack för återkopplingen!