LCHF-recept, Toscansk smörlax
LCHF-recept, Toscansk smörlax

Toscansk smörlax

Av LCHF-arkivet  ,   

oktober 11, 2018

Toscansk smörlax är ett jätteenkelt och supergott recept på lax som du gör i en stor stekpanna. Ett recept med smaker från Italien. Perfekt för dig som äter LCHF/low carb.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 portionsbitar lax (ca 200 g/st.)

2 msk olivolja

50 g smör

3 hackade vitlöksklyftor

25 körsbärstomater (delade)

5 dl färsk babyspenat

1,5 dl vispgrädde

0,75 dl färsk riven parmesan

0,75 dl färska hackade örter (t ex basilka och bladpersilja)

Salt och peppar

Citronklyftor (till garnering)

Instruktioner

1Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.

2Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.

3Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.

4Tillsätt spenat, grädde, parmesan och örter. Låt sjuda i cirka 3 minuter.

5Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.

6Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.

7Servera direkt!

Recept och bild: www.delish.com

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 11, 2018

Nä, jag menade faktiskt den ”fina” sidan ner, så den får fin färg.

Paula

oktober 11, 2018

Antar att du menar skinnsidan ner i steg2?


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.