Tzatziki

c4a3c5b7b2b774c6dd8d240df2e0759aSkaparemyketolife3SvårighetsgradLätt
4.7
(3)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Tzatziki

Beskrivning - Information

Något jag älskar är Tzatziki ! Denna grekiska sås som är ljuvlig i sin smak. Så gott till köttfärsbiffar, också väldigt gott till olika kött och kycklingrätter. Himmelskt gott till grillat också.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration och recept: @myketolife3

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 4 deciliter grekisk yoghurt (10 %)
 3 st pressad vitlöksklyfta
 2 st (liten gurka ) riven gurka, låt rinna av en stund
 1 tsk salt
 1 msk 1 skvätt citronsaft, efter smak
 0,50 tsk svartpeppar
 2 msk finhackad dill (kan uteslutas)

Gör så här:

1

Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Lägg i en sil och blanda i salt. Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen.

2

Tillsätt yoghurt, pressa ner vitlök, olivolja och salta efter smak. Smaksätt med svartpeppar
Rör om och sen är den klar att servera

Tzatziki

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 deciliter grekisk yoghurt (10 %)
 3 st pressad vitlöksklyfta
 2 st (liten gurka ) riven gurka, låt rinna av en stund
 1 tsk salt
 1 msk 1 skvätt citronsaft, efter smak
 0,50 tsk svartpeppar
 2 msk finhackad dill (kan uteslutas)

Instruktioner

1

Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Lägg i en sil och blanda i salt. Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen.

2

Tillsätt yoghurt, pressa ner vitlök, olivolja och salta efter smak. Smaksätt med svartpeppar
Rör om och sen är den klar att servera

Tzatziki

Tzatziki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *