Tzatziki

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Tzatziki

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning5 minTotalt35 min

Ingredienser

 400 g Grekisk yoghurt
 250 g Gurka
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Salt

Gör så här:

1

Blanda yoghurt, olivolja, pressad vitlök, oregano och lite svartpeppar i en bunke och blanda ihop. Låt stå i kyl tillsvidare.

2

Riv gurkan på grova sidan av ett rivjärn. Lägg i en djup tallrik och strö saltet över och blanda ihop. Låt stå cirka 20 minuter.

3

Ta upp gurkan och pressa ut så mycket vatten du bara kan med händerna och blanda ner i yoghurten.

4

Låt stå några timmar så att vitlöken får dra ur lite smak.

Beskrivning - Information

Tzatziki/tzatsiki/tsatziki är något som är givet för mig under grillsäsongen. Det funkar så perfekt till allt möjligt, och blir bara bättre om den står något dygn i kylen innan man äter den.

Hur mycket vitlök man vill ha är ju individuellt, så det får man helt enkelt testa sig fram till... jag har skrivit två vitlöksklyftor, men de kan ju vara olika stora. Ungefär mellan 5-10 gram vitlök är ok iaf...

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Grekisk yoghurt
 250 g Gurka
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Salt

Instruktioner

1

Blanda yoghurt, olivolja, pressad vitlök, oregano och lite svartpeppar i en bunke och blanda ihop. Låt stå i kyl tillsvidare.

2

Riv gurkan på grova sidan av ett rivjärn. Lägg i en djup tallrik och strö saltet över och blanda ihop. Låt stå cirka 20 minuter.

3

Ta upp gurkan och pressa ut så mycket vatten du bara kan med händerna och blanda ner i yoghurten.

4

Låt stå några timmar så att vitlöken får dra ur lite smak.

Tzatziki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *