Ugnsbakad lax med citrus och dillPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Lax är det många som tycker kan vara knepigt att laga, men tricket ligger i att inte göra det så svårt.

En fin bit lax, lite citrusfrukter, smör och dill, sen in i ugnen och så sköter den sig själv.

Jag förespråkar att man använder sig av en digital stektermometer, det är det absolut bästa du kan skaffa dig för att få lagat en god fisk.

Har du inte en stektermometer kan du beställa en här t ex: Beställ stektermometer

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 800 g Laxfilé
 1 Citron
 1 Lime
 2 msk Dill (färsk, hackad)
 50 g Smör
 1 nypa Salt

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.

5

Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.

7

Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.

9

Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.

11

Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.

13

Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.

15

Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.

17

Ta ut och servera.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Laxfilé
 1 Citron
 1 Lime
 2 msk Dill (färsk, hackad)
 50 g Smör
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.

5

Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.

7

Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.

9

Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.

11

Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.

13

Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.

15

Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.

17

Ta ut och servera.

Ugnsbakad lax med citrus och dillPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.