Ugnsbakad lax med citrus och dill

Av LCHF-arkivet  ,   

april 21, 2016

Lax är det många som tycker kan vara knepigt att laga, men tricket ligger i att inte göra det så svårt.

En fin bit lax, lite citrusfrukter, smör och dill, sen in i ugnen och så sköter den sig själv.

Jag förespråkar att man använder sig av en digital stektermometer, det är det absolut bästa du kan skaffa dig för att få lagat en god fisk.

Har du inte en stektermometer kan du beställa en här t ex: Beställ stektermometer

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

800 g Laxfilé

1 Citron

1 Lime

2 msk Dill (färsk, hackad)

50 g Smör

1 nypa Salt

Instruktioner

1Sätt ugnen på 150 grader.

2Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.

3Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.

4Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.

5Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.

6Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.

7Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.

8Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.

9Ta ut och servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.