Ugnsbakad ratatouille

Av LCHF-arkivet  ,   

december 25, 2016

Här hittar du en variant på ratatouille som blir hur läcker som helst och dessutom är riktigt vacker. Ugnsbakad ratatouille tar lite tid att göra, men det är absolut värt det och blir ett gott tillbehör till vilken köttbit som helst.

Recept och bild: Buzzfeed

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

2 st Aubergine

2 st Zucchini (grön)

2 st Zucchini (gul)

6 st Tomat

6 msk Olivolja

60 g Gul lök (hackad)

30 g Vitlök (finhackad)

2 st Paprika (tärnad)

800 g Finkrossade tomater

4 msk Basilika (färsk, strimlad)

2 msk Persilja (hackad)

2 tsk Hackad timjan (färsk)

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare.

3Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.

4Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Det skall inte få någon färg utan bara bli lite mjukt. Salta och peppra lite.

5Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.

6Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.

7Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite.

8Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.

9Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.

10Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.

11Ta ut och servera!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.