Ugnsbakad ratatouille

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Här hittar du en variant på ratatouille som blir hur läcker som helst och dessutom är riktigt vacker. Ugnsbakad ratatouille tar lite tid att göra, men det är absolut värt det och blir ett gott tillbehör till vilken köttbit som helst.

Recept och bild: Buzzfeed

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 hrTotalt1 hr 20 min

 2 st Aubergine
 2 st Zucchini (grön)
 2 st Zucchini (gul)
 6 st Tomat
 6 msk Olivolja
 60 g Gul lök (hackad)
 30 g Vitlök (finhackad)
 2 st Paprika (tärnad)
 800 g Finkrossade tomater
 4 msk Basilika (färsk, strimlad)
 2 msk Persilja (hackad)
 2 tsk Hackad timjan (färsk)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare.

5

Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.

7

Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Det skall inte få någon färg utan bara bli lite mjukt. Salta och peppra lite.

9

Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.

11

Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.

13

Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite.

15

Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.

17

Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.

19

Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.

21

Ta ut och servera!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Aubergine
 2 st Zucchini (grön)
 2 st Zucchini (gul)
 6 st Tomat
 6 msk Olivolja
 60 g Gul lök (hackad)
 30 g Vitlök (finhackad)
 2 st Paprika (tärnad)
 800 g Finkrossade tomater
 4 msk Basilika (färsk, strimlad)
 2 msk Persilja (hackad)
 2 tsk Hackad timjan (färsk)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare.

5

Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.

7

Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Det skall inte få någon färg utan bara bli lite mjukt. Salta och peppra lite.

9

Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.

11

Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.

13

Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite.

15

Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.

17

Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.

19

Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.

21

Ta ut och servera!

Ugnsbakad ratatouille

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *