Ugnsbakad spetskålPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ugnsbakad spetskål har blivit ett av mina absolut favorittillbehör efter det att jag testade för första gången.
Det tar lite tid att tillaga, men oj vad det är värt det.
Sen så är det ganska så roligt, för man variera smaksättningen hur mycket som helst. Testa att krydda upp den med lite olika örter. Dragon har vi testat och det var riktigt gott!

DelaSparaDelaBigOven

Ugnsbakad spetskål - lchf

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 hrTotalt1 hr 10 min

 1 st Huvud spetskål
 0,50 dl Olivolja
 10 g Vitlök
 Svartpeppar (nymalen)
 100 g Smör
 0,50 st Citron

1

Blanda olja, riven/hackad vitlök, lite örtsalt, peppar och eventuell smaksättning i en skål.

2

Dela upp kålhuvudet i fyra bitar.

3

Fördela kryddoljan över kålen och ställ in i ugnen på 200 grader.

4

Efter cirka 30 minuter tar du ut kålen och hyvlar på smöret på kålen.
Ställ in i ugnen igen, cirka 30 minuter till eller tills kålen är mjuk och fin i färgen.

5

Ta ut och pressa citronsaft över allt och servera direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 st Huvud spetskål
 0,50 dl Olivolja
 10 g Vitlök
 Svartpeppar (nymalen)
 100 g Smör
 0,50 st Citron

Instruktioner

1

Blanda olja, riven/hackad vitlök, lite örtsalt, peppar och eventuell smaksättning i en skål.

2

Dela upp kålhuvudet i fyra bitar.

3

Fördela kryddoljan över kålen och ställ in i ugnen på 200 grader.

4

Efter cirka 30 minuter tar du ut kålen och hyvlar på smöret på kålen.
Ställ in i ugnen igen, cirka 30 minuter till eller tills kålen är mjuk och fin i färgen.

5

Ta ut och pressa citronsaft över allt och servera direkt!

Ugnsbakad spetskålPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *