Ugnsbakade betor med chevrecrême

Ugnsbakade betor med chevrecrême 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ugnsbakade betor med chevrecrême är en riktigt enkel förrätt som har underbara smaker.
Det går att variera vilka betor man använder. Rödbetor, polkabetor, gulbetor eller varför inte slänga med lite morot?

Mängden betor är lite upp till hur mycket man ska äta, men räkna på cirka 100 g per person om det är en förrätt.
Crêmen räcker ganska långt, för den ska man inte ha så mycket av.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ugnsbakade betor med chevrecreme

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

Betorna
 Blandade betor
 Olivolja
 Salt och peppar
Chevrecrême
 1 dl Smetana
 50 g Chevreost
 1 nypa Timjan
 Örtsalt
Servering
 Lite färsk salladslök
 Rostade solrosfrön

Gör så här:

Betorna
1

Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.

2

Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême
3

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.

Servering
4

Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Betorna
 Blandade betor
 Olivolja
 Salt och peppar
Chevrecrême
 1 dl Smetana
 50 g Chevreost
 1 nypa Timjan
 Örtsalt
Servering
 Lite färsk salladslök
 Rostade solrosfrön

Instruktioner

Betorna
1

Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.

2

Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême
3

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.

Servering
4

Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.

Ugnsbakade betor med chevrecrême

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.