Ugnsbakade betor med chevrecrême

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ugnsbakade betor med chevrecrême

Kategori

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

Betorna
 Blandade betor
 Olivolja
 Salt och peppar
Chevrecrême
 1 dl Smetana
 50 g Chevreost
 1 nypa Timjan
 Örtsalt
Servering
 Lite färsk salladslök
 Rostade solrosfrön

Gör så här:

Betorna
1

Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.

2

Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême
3

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.

Servering
4

Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.

Beskrivning - Information

Ugnsbakade betor med chevrecrême är en riktigt enkel förrätt som har underbara smaker.
Det går att variera vilka betor man använder. Rödbetor, polkabetor, gulbetor eller varför inte slänga med lite morot?

Mängden betor är lite upp till hur mycket man ska äta, men räkna på cirka 100 g per person om det är en förrätt.
Crêmen räcker ganska långt, för den ska man inte ha så mycket av.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

Betorna
 Blandade betor
 Olivolja
 Salt och peppar
Chevrecrême
 1 dl Smetana
 50 g Chevreost
 1 nypa Timjan
 Örtsalt
Servering
 Lite färsk salladslök
 Rostade solrosfrön

Instruktioner

Betorna
1

Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.

2

Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême
3

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.

Servering
4

Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.

Ugnsbakade betor med chevrecrême

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *