UgnsomelettPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ugnsomelett är en klassiker på mångas julbord, då i kombination med t ex en svampstuvning. Jag tycker att en ugnsomelett i sig kan vara god som den är, men oftast så slänger jag ihop någon typ av stuvning med för att få den lite mer matig.

Den här är helt naturligt glutenfri och superenkel att tillaga.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 10 st ägg
 2 dl grädde 40%
 1 1/2 dl riven ost
 1 tsk örtsalt
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 2 msk smör till stekning

1

Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.

3

Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.

5

Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.

7

Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

Ingredienser

 10 st ägg
 2 dl grädde 40%
 1 1/2 dl riven ost
 1 tsk örtsalt
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 2 msk smör till stekning

Instruktioner

1

Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.

3

Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.

5

Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.

7

Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

UgnsomelettPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *