Ugnsomelett

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ugnsomelett

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 10 st ägg
 2 dl grädde 40%
 1 1/2 dl riven ost
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 2 msk smör till stekning

Gör så här:

1

Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.

3

Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.

5

Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.

7

Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

Beskrivning - Information

Ugnsomelett är en klassiker på mångas julbord, då i kombination med t ex en svampstuvning. Jag tycker att en ugnsomelett i sig kan vara god som den är, men oftast så slänger jag ihop någon typ av stuvning med för att få den lite mer matig.

Den här är helt naturligt glutenfri och superenkel att tillaga.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 10 st ägg
 2 dl grädde 40%
 1 1/2 dl riven ost
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 2 msk smör till stekning

Instruktioner

1

Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.

3

Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.

5

Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.

7

Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

Ugnsomelett

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *