Ugnsomelett

Betyg: 10.0. Av 1 röst.
Please wait...
Ingredienser
10 st
Ägg
2 dl
Grädde 40%
1 1/2 dl
Riven ost
1 tsk
Örtsalt
1 nypa
Svartpeppar (nymalen)
2 msk
Smör till stekning
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
20 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
4 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Ugnsomelett

Ugnsomelett är en klassiker på mångas julbord, då i kombination med t ex en svampstuvning. Jag tycker att en ugnsomelett i sig kan vara god som den är, men oftast så slänger jag ihop någon typ av stuvning med för att få den lite mer matig.

Den här är helt naturligt glutenfri och superenkel att tillaga.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.
  2. Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.
  3. Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.
  4. Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*