Ugnsomelett

Av LCHF-arkivet    

januari 11, 2018

Ugnsomelett är en klassiker på mångas julbord, då i kombination med t ex en svampstuvning. Jag tycker att en ugnsomelett i sig kan vara god som den är, men oftast så slänger jag ihop någon typ av stuvning med för att få den lite mer matig.

Den här är helt naturligt glutenfri och superenkel att tillaga.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

10 st ägg

2 dl grädde 40%

1 1/2 dl riven ost

1 tsk örtsalt

1 nypa svartpeppar (nymalen)

2 msk smör till stekning

Instruktioner

1Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.

2Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.

3Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.

4Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.