UgnsomelettPROVLAGAT 

Ugnsomelett 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ugnsomelett är en klassiker på mångas julbord, då i kombination med t ex en svampstuvning. Jag tycker att en ugnsomelett i sig kan vara god som den är, men oftast så slänger jag ihop någon typ av stuvning med för att få den lite mer matig.

Den här är helt naturligt glutenfri och superenkel att tillaga.

DelaSparaDelaBigOven

Ugnsomelett 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 10 st ägg
 2 dl grädde 40%
 1 1/2 dl riven ost
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 2 msk smör till stekning

1

Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.

3

Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.

5

Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.

7

Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 10 st ägg
 2 dl grädde 40%
 1 1/2 dl riven ost
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 2 msk smör till stekning

Instruktioner

1

Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.

3

Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.

5

Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.

7

Ta ut och servera direkt ur stekpannan.

UgnsomelettPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.