Ugnsstekt brysselkål

Av LCHF-arkivet  , ,   

juni 5, 2016

Ett enkelt men gott tillbehör som inte kräver så mycket. Ugnsstekt brysselkål är ett perfekt tillbehör om du äter LCHF/lågkolhydratkost/lowcarb/keto.

I receptet används fryst brysselkål, men det borde funka lika bra med färsk brysselkål.

Recept och bild: Lilla Fru Larsson

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

250 g Brysselkål, fryst

0,5 dl Olivolja

5 g Vitlök

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

2Ställ in i ugnen på 200 grader. Stek i ungefär 20 minuter tills de börjar få lite färg. Öka på temperaturen lite eller sätt på grillen och låt dem stå tills de har en fin färg och är krispiga.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.