Ugnsstekt brysselkålPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett enkelt men gott tillbehör som inte kräver så mycket. Ugnsstekt brysselkål är ett perfekt tillbehör om du äter LCHF/lågkolhydratkost/lowcarb/keto.

I receptet används fryst brysselkål, men det borde funka lika bra med färsk brysselkål.

Recept och bild: Lilla Fru Larsson

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1 Portion
Förberedelse3 minTillagning20 minTotalt23 min

 250 g Brysselkål, fryst
 0,5 dl Olivolja
 5 g Vitlök
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in i ugnen på 200 grader. Stek i ungefär 20 minuter tills de börjar få lite färg. Öka på temperaturen lite eller sätt på grillen och låt dem stå tills de har en fin färg och är krispiga.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 250 g Brysselkål, fryst
 0,5 dl Olivolja
 5 g Vitlök
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in i ugnen på 200 grader. Stek i ungefär 20 minuter tills de börjar få lite färg. Öka på temperaturen lite eller sätt på grillen och låt dem stå tills de har en fin färg och är krispiga.

Ugnsstekt brysselkålPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *