Ugnsstekt lax med citron och dill

Ugnsstekt lax med citron och dill 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga.

För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ugnsstekt lax med citron och dill

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 400 g Laxfilé
 2 msk Dill (hackad)
 2 msk Pressad citron
 70 g Smör
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Gör så här:

1

Lägg laxen i en ugnsfast form. Du kan välja att dela upp den i bitar eller helsteka den. Jag tycker själv att helstekt är godast.

3

Skär lite små snitt i fisken på både under och ovansidan, detta för att smakerna skall kunna komma in i fisken.

5

Salta och peppra och strö över hackad dill på både ovan och undersidan. Häll över citronsaften med.

7

Lägg ut bitar av smöret ovanpå fisken och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kärntemperaturen skall vara 54-56 grader.

9

Ta ut och servera direkt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Laxfilé
 2 msk Dill (hackad)
 2 msk Pressad citron
 70 g Smör
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

1

Lägg laxen i en ugnsfast form. Du kan välja att dela upp den i bitar eller helsteka den. Jag tycker själv att helstekt är godast.

3

Skär lite små snitt i fisken på både under och ovansidan, detta för att smakerna skall kunna komma in i fisken.

5

Salta och peppra och strö över hackad dill på både ovan och undersidan. Häll över citronsaften med.

7

Lägg ut bitar av smöret ovanpå fisken och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kärntemperaturen skall vara 54-56 grader.

9

Ta ut och servera direkt.

Ugnsstekt lax med citron och dill

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *