Ugnsstekt lax med citron och dill

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ugnsstekt lax med citron och dill

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 400 g Laxfilé
 2 msk Dill (hackad)
 70 g Smör
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Gör så här:

1

Lägg laxen i en ugnsfast form. Du kan välja att dela upp den i bitar eller helsteka den. Jag tycker själv att helstekt är godast.

3

Skär lite små snitt i fisken på både under och ovansidan, detta för att smakerna skall kunna komma in i fisken.

5

Salta och peppra och strö över hackad dill på både ovan och undersidan. Häll över citronsaften med.

7

Lägg ut bitar av smöret ovanpå fisken och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kärntemperaturen skall vara 54-56 grader.

9

Ta ut och servera direkt.

Beskrivning - Information

Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga.

För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Laxfilé
 2 msk Dill (hackad)
 70 g Smör
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

1

Lägg laxen i en ugnsfast form. Du kan välja att dela upp den i bitar eller helsteka den. Jag tycker själv att helstekt är godast.

3

Skär lite små snitt i fisken på både under och ovansidan, detta för att smakerna skall kunna komma in i fisken.

5

Salta och peppra och strö över hackad dill på både ovan och undersidan. Häll över citronsaften med.

7

Lägg ut bitar av smöret ovanpå fisken och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kärntemperaturen skall vara 54-56 grader.

9

Ta ut och servera direkt.

Ugnsstekt lax med citron och dill

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *