ValnötsfranskaPROVLAGAT 

Valnötsfranska 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Ett jättegott valnötsbröd för dig som äter LCHF.

LCHF-bröd kan ofta vara ganska så tråkiga i smaken, men det här är ett i mitt tycke riktigt gott bröd. Det är saftigt och smakar inte en massa ägg.

Det här LCHF-brödet fungerar väldigt bra att skiva upp och sen frysa in i småförpackningar.

Hela brödet innehåller 37 gram kolhydrater och man kan lätt få ut 20 skivor på ett helt bröd, kanske ännu fler. Det ger mindre än 2 gram kolhydrater per skiva.

DelaSparaDelaBigOven

Valnötsfranska 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 hrTotalt1 hr 15 min

 2,5 dl Valnötter (grovhackade)
 3 msk Fibrex
 1 tsk Salt
 2 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 250 g Ost (riven)
 3 Äggvitor
 6 Ägg
 1 dl Grekisk yoghurt

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.

7

Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.

9

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.

11

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2,5 dl Valnötter (grovhackade)
 3 msk Fibrex
 1 tsk Salt
 2 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 250 g Ost (riven)
 3 Äggvitor
 6 Ägg
 1 dl Grekisk yoghurt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.

7

Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.

9

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.

11

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.

ValnötsfranskaPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.