Valnötsfranska

Av LCHF-arkivet    

augusti 5, 2015

Ett jättegott valnötsbröd för dig som äter LCHF.

LCHF-bröd kan ofta vara ganska så tråkiga i smaken, men det här är ett i mitt tycke riktigt gott bröd. Det är saftigt och smakar inte en massa ägg.

Det här LCHF-brödet fungerar väldigt bra att skiva upp och sen frysa in i småförpackningar.

Hela brödet innehåller 37 gram kolhydrater och man kan lätt få ut 20 skivor på ett helt bröd, kanske ännu fler. Det ger mindre än 2 gram kolhydrater per skiva.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

2,5 dl Valnötter (grovhackade)

3 msk Fibrex

2 msk Fiberhusk

1 tsk Salt

1 dl Mandelmjöl

2 dl Pofiber

2 tsk Bakpulver

250 g Ost (riven)

3 Äggvitor

6 Ägg

1 dl Grekisk yoghurt

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

3Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.

4Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.

5Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.

6Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.