Vaniljkräm – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En vaniljkräm är något som är ett måste till en god födelsedagstårta och det är absolut något man kan göra LCHF-vänligt.

Det här är ett LCHF-recept på vaniljkräm som kommer från Mariannslchf.

Recept: Mariann

 

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

 1 st Gelatinblad
 2 Äggulor
 1 dl Grädde 40%
 0,25 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver
 50 g Smör (osaltat)

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

3

Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.

5

Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.

7

Vispa ner smöret, små bitar i taget.

9

Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 st Gelatinblad
 2 Äggulor
 1 dl Grädde 40%
 0,25 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver
 50 g Smör (osaltat)

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

3

Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.

5

Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.

7

Vispa ner smöret, små bitar i taget.

9

Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.

Vaniljkräm – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *