Vaniljkräm – LCHF

Av LCHF-arkivet    

januari 26, 2016

En vaniljkräm är något som är ett måste till en god födelsedagstårta och det är absolut något man kan göra LCHF-vänligt.

Det här är ett LCHF-recept på vaniljkräm som kommer från Mariannslchf.

Recept: Mariann

 

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 st Gelatinblad

2 Äggulor

1 dl Grädde 40%

0,25 dl Sötströ eller motsvarande sötning

0,5 tsk Äkta vaniljpulver

50 g Smör (osaltat)

Instruktioner

1Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

2Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.

3Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.

4Vispa ner smöret, små bitar i taget.

5Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.