Vaniljpudding

SkapareMalmokille73SvårighetsgradLätt
4.3
(7)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Vaniljpudding
Kategori

Beskrivning - Information

En enkel, men väldigt god vaniljpudding. Receptet ger en mild och len smak. Vill man ha mer tryck så öka på med 1 msk sötning och 1 tsk vaniljextrakt extra.
Inspiration från Keto Connect.

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

 3 st Stora ägg
 4 msk SötningEller ICA sötströ eller liknande.
 5 deciliter Grädde
 1-2 tsk Smör

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.

2

Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.

3

Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.

4

Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.

5

Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.

6

Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.

7

Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Stora ägg
 4 msk SötningEller ICA sötströ eller liknande.
 5 deciliter Grädde
 1-2 tsk Smör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.

2

Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.

3

Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.

4

Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.

5

Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.

6

Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.

7

Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.

Vaniljpudding

3 Comments

    1. Skulle gissa en max vecka i kylen. Det är ju kokt i ugnen, men jag skulle nog inte ha dem längre. Har inte provat att frysa dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *