Varm örtsås

Varm örtsås 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en jättegod varm örtsås som påminner en hel del om bearnaisesås i smaken, men den är lättare att laga än en klassisk bearnaise som många kan tycka är svårt.

Mycket gott till allt som en bearnaise passar till.

Äter du LCHF är denna sås kanon!

DelaSparaDelaBigOven

Varm örtsås 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 2 dl Creme Fraiche
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Persilja (hackad)
 1 msk Dragon (torkad)
 0,5 msk Körvel (torkad)
 0,5 msk Mejram (torkad)
 1 tsk Gurkmeja
 0,5 tsk Salt
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

1

koka upp grädde och crème fraiche i en kastrull.

3

Tillsätt allt annat än persiljan och låt såsen reducera till den tjocklek som du vill ha på sås.

5

Tillsätt persiljan och låt puttra ett par minuter innan du serverar såsen.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 dl Creme Fraiche
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Persilja (hackad)
 1 msk Dragon (torkad)
 0,5 msk Körvel (torkad)
 0,5 msk Mejram (torkad)
 1 tsk Gurkmeja
 0,5 tsk Salt
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

koka upp grädde och crème fraiche i en kastrull.

3

Tillsätt allt annat än persiljan och låt såsen reducera till den tjocklek som du vill ha på sås.

5

Tillsätt persiljan och låt puttra ett par minuter innan du serverar såsen.

Varm örtsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.