Varmrökt chililax med hollandaise och kokta haricots verts

Varmrökt chililax med hollandaise och kokta haricots verts 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradAdvanced

En klassisk sås till en lax med sting.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Varmrökt chililax med haricots vets

Mängd1 Portion
Förberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim

Ingredienser

 500 g Laxfile
 2 st spansk peppar (eller den chili man tycker om)
 2 st Citron
 3 st Äggulor
 3 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Vatten
 1 msk Lätt krossad vitpeppar
 1 st Björkklabbe
 500 g Haricots verts
 400 g Smör

Gör så här:

Laxen
1

Lägg i björkklabben som avgränsare i grillen (ca halva ) tänd kollen i tändrör (eller på sidan om).

2

Medans det blir glöd så gnid in laxen i olivolja.
Salta och peppra (gärna grovmalen svartpeppar) fisken.
Hacka sedan chilin och strö över samt lite citronzest (yttersta skalet). Häll sedan den glödande kolen på sidan om björkklabben kommer att börja ryka ordentligt.
Lägg sedan laxen på skivor av citronen på den sidan som glöden inte är på (indirekt värme).
På med locket.
Se till att luftspjällen är fullt öppna och låt den rökas tills dess att den är klar (ca 25 minuter).

Hollandaise
3

Smält smöret. Vill du ha en lite sötare/knäckigare smak så låter du smöret brynas lite. Koka vitvinsvinägern, vattnet och vitpepparn till hälften.
Sila och låt svalna en aning.
Blanda sedan i äggulorna och vispa i vattenbad tills dess att det är bra konsistens. Den ska vara ganska krämig. Blanda sedan försiktigt under vispning i smöret. Smaka av med citronsaft och salt

Haricots verts
4

Koka enligt instruktionerna på förpackningen.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g Laxfile
 2 st spansk peppar (eller den chili man tycker om)
 2 st Citron
 3 st Äggulor
 3 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Vatten
 1 msk Lätt krossad vitpeppar
 1 st Björkklabbe
 500 g Haricots verts
 400 g Smör

Instruktioner

Laxen
1

Lägg i björkklabben som avgränsare i grillen (ca halva ) tänd kollen i tändrör (eller på sidan om).

2

Medans det blir glöd så gnid in laxen i olivolja.
Salta och peppra (gärna grovmalen svartpeppar) fisken.
Hacka sedan chilin och strö över samt lite citronzest (yttersta skalet). Häll sedan den glödande kolen på sidan om björkklabben kommer att börja ryka ordentligt.
Lägg sedan laxen på skivor av citronen på den sidan som glöden inte är på (indirekt värme).
På med locket.
Se till att luftspjällen är fullt öppna och låt den rökas tills dess att den är klar (ca 25 minuter).

Hollandaise
3

Smält smöret. Vill du ha en lite sötare/knäckigare smak så låter du smöret brynas lite. Koka vitvinsvinägern, vattnet och vitpepparn till hälften.
Sila och låt svalna en aning.
Blanda sedan i äggulorna och vispa i vattenbad tills dess att det är bra konsistens. Den ska vara ganska krämig. Blanda sedan försiktigt under vispning i smöret. Smaka av med citronsaft och salt

Haricots verts
4

Koka enligt instruktionerna på förpackningen.

Varmrökt chililax med hollandaise och kokta haricots verts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.