Hoppa till innehåll
Open navigation

Västerbottensostgratinerad brysselkål

4,43 av 19 röster
Sparat av: st
Västerbottensostgratinerad brysselkål
Västerbottensostgratinerad brysselkål är ett tillbehör som är galet gott. Smakerna av västerbottensost, dijon och persilja gifter sig fantastiskt med brysselkålen och om du har någon som inte tycker om brysselkål normalt sett, så är detta något som du kan testa i så fall. Jag tycker att denna gratängen funkar kanon på julbordet, men även som ett tillbehör till en köttbit.
4,43 av 19 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Fräs lök, vitlök och brysselkålen i lite smör. Det ska bara mjukna lite.
  • Slå på grädde, kalvfond och senap. Ta några drag på pepparkvarnen. Låt koka upp och sedan stå och småputtra i cirka 5 minuter.
  • Dra kastrullen åt sidan och tillsätt ost och persilja. Blanda ihop.
  • Häll upp i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och gratinera tills det att den har fått en vacker färg. Cirka 20-25 minuter.
  • Ta ut och servera efter en liten stund.
    Västerbottensostgratinerad brysselkål
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg