Västerbottensostgratinerad brysselkål
Sparat av:
0
st
Västerbottensostgratinerad brysselkål är ett tillbehör som är galet gott.
Smakerna av västerbottensost, dijon och persilja gifter sig fantastiskt med brysselkålen och om du har någon som inte tycker om brysselkål normalt sett, så är detta något som du kan testa i så fall.
Jag tycker att denna gratängen funkar kanon på julbordet, men även som ett tillbehör till en köttbit.
Sparat av:
0
st
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Brysselkål, ansad och delad på mitten.
- 100 g Gul lök, skivad
- 10 g Vitlök, hackad/riven
- 4 dl Grädde
- 1 msk Dijonsenap
- 1 tsk Kalvfond (koncentrerad)
- 2 msk Hackad persilja
- 200 g Riven västerbottensost
- Smör till stekning
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dra kastrullen åt sidan och tillsätt ost och persilja. Blanda ihop.
- Häll upp i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och gratinera tills det att den har fått en vacker färg. Cirka 20-25 minuter.
- Ta ut och servera efter en liten stund.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!