Västerbottensostgratinerad brysselkål

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.2
(14)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Västerbottensostgratinerad brysselkål

Beskrivning - Information

Västerbottensostgratinerad brysselkål är ett tillbehör som är galet gott.
Smakerna av västerbottensost, dijon och persilja gifter sig fantastiskt med brysselkålen och om du har någon som inte tycker om brysselkål normalt sett, så är detta något som du kan testa i så fall.
Jag tycker att denna gratängen funkar kanon på julbordet, men även som ett tillbehör till en köttbit.

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning35 minTotalt50 min

Ingredienser

 500 g Brysselkål, ansad och delad på mitten.
 100 g Gul lök, skivad
 10 g Vitlök, hackad/riven
 4 deciliter Grädde
 1 msk Dijonsenap
 2 msk Hackad persilja

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Fräs lök, vitlök och brysselkålen i lite smör. Det ska bara mjukna lite.

3

Slå på grädde, kalvfond och senap. Ta några drag på pepparkvarnen.
Låt koka upp och sedan stå och småputtra i cirka 5 minuter.

4

Dra kastrullen åt sidan och tillsätt ost och persilja.
Blanda ihop.

5

Häll upp i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och gratinera tills det att den har fått en vacker färg.
Cirka 20-25 minuter.

6

Ta ut och servera efter en liten stund.

Västerbottensostgratinerad brysselkål

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Brysselkål, ansad och delad på mitten.
 100 g Gul lök, skivad
 10 g Vitlök, hackad/riven
 4 deciliter Grädde
 1 msk Dijonsenap
 2 msk Hackad persilja

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Fräs lök, vitlök och brysselkålen i lite smör. Det ska bara mjukna lite.

3

Slå på grädde, kalvfond och senap. Ta några drag på pepparkvarnen.
Låt koka upp och sedan stå och småputtra i cirka 5 minuter.

4

Dra kastrullen åt sidan och tillsätt ost och persilja.
Blanda ihop.

5

Häll upp i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och gratinera tills det att den har fått en vacker färg.
Cirka 20-25 minuter.

6

Ta ut och servera efter en liten stund.

Västerbottensostgratinerad brysselkål

Västerbottensostgratinerad brysselkål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *