Västerbottensostgratinerad kyckling

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.6
(5)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Västerbottensostgratinerad kyckling, en riktigt smakrik och lättlagad kycklinggratäng. Perfekt för dig som äter LCHF eller keto.

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning35 minTotalt50 min

Ingredienser

 1,20 kg Kyckling, bröstfilé eller lårfilé
 4 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 250 g Riven västerbottensost
 1 tsk Dijonsenap
 4 msk Torkad dragon
 15 st Cocktailtomater
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär upp kycklingen i större bitar. Jag delade en bröstfilé i tre bitar.
Bryn den runt om i lite olivolja. Krydda med lite örtsalt och
Lägg upp i en ugnsfast form.

Västerbottensostgratinerad kyckling

3

Blanda ihop övriga ingredienser utom tomaterna i en bunke.

4

Häll blandningen över kycklingen.

5

Dela tomaterna på hälften och lägg de över kycklingen.

Västerbottensostgratinerad kyckling

6

Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 30-40 minuter tills allt har fått en vacker färg och kycklingen är helt tillagad.

Västerbottensostgratinerad kyckling

Beskrivning - Information

Jag fyndade lite god västerbottensost och kyckling sist jag handlade och funderade lite på vad jag kan hitta på för skoj med det.
Det blev att botanisera lite i kyl och skafferi och till slut så kom jag på att jag kan göra en god Västerbottensostgratinerad kyckling med lite egenodlade tomater och dragon.

Sagt och gjort, det blev en riktigt god måltid.

Det lite billigare alternativet till Västerbottensost

Det må vara att Västerbottensost är en av de absolut godaste ostarna som vi har i vårt avlånga land, men det är en ost som inte alltid kanske passar allas plånbok då den ofta är rätt dyr.
Dock så kan man ibland fynda, speciellt inför olika högtider. Då kan man passa på att köpa och fortsätta att lagra den, eller varför inte frysa in den.
Ett alternativ som i alla fall finns här uppåt i norr, det är en ost som heter Norrlandsost, som är minst lika god som Västerbottensosten, men oftast ligger väldigt mycket mer vettigt i pris.
Hittar du inte det, då kan du ta en lagrad prästost t ex, eller en lagrad cheddar.

Serveringsförslag

Något som jag tycker är supergott till, det är att smörsteka olika sorters kål. Vitkål, svartkål, grönkål och vad du nu kan hitta. Bara krydda det med lite örtsalt och nymalen svartpeppar. Fantastiskt gott!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,20 kg Kyckling, bröstfilé eller lårfilé
 4 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 250 g Riven västerbottensost
 1 tsk Dijonsenap
 4 msk Torkad dragon
 15 st Cocktailtomater
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär upp kycklingen i större bitar. Jag delade en bröstfilé i tre bitar.
Bryn den runt om i lite olivolja. Krydda med lite örtsalt och
Lägg upp i en ugnsfast form.

Västerbottensostgratinerad kyckling

3

Blanda ihop övriga ingredienser utom tomaterna i en bunke.

4

Häll blandningen över kycklingen.

5

Dela tomaterna på hälften och lägg de över kycklingen.

Västerbottensostgratinerad kyckling

6

Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 30-40 minuter tills allt har fått en vacker färg och kycklingen är helt tillagad.

Västerbottensostgratinerad kyckling

Västerbottensostgratinerad kyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *