Vegetarisk tacofärs

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Hemma hos oss försöker vi hitta vettiga alternativ för att kunna minska ner lite på köttet och äta lite mer grönsaker och vegetariskt. Just tacos…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Vegetarisk tacofärs
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Hemma hos oss försöker vi hitta vettiga alternativ för att kunna minska ner lite på köttet och äta lite mer grönsaker och vegetariskt. Just tacos är en sådan sak som faktiskt är ganska så enkelt att ersätta med någon typ av vegofärs.
Så, här har jag testat mig fram för att få till en vegetarisk tacofärs som inte innehåller soja eller annat processat, utan bara rena ingredienser.
Det som är en stor fördel är att man kan byta ut innehållet mot andra grönsaker och testa sig fram till en optimal variant för just sin egen familj.
Tacokryddan är självklart hemmagjord med, för att undvika en massa onödigt socker.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Vegofärsen
 400 g Blomkål
 200 g Morot
 300 g Vitkål
 200 g Champinjoner
 2 deciliter Vatten
 Smör eller olja till stekning
Tacokrydda
 1,50 tsk Salt
 2 tsk Chilipulver
 1 msk Spiskummin
 1 tsk Lökpulver

 

Gör så här:

Tacokryddan
1

Blanda ihop samtliga kryddor i en skål och förvara tills vidare.

Vegofärsen
2

Riv alla grönsaker på rivjärnet. Ju grövre desto mer "konsistens" blir det på färsen.

3

Bryn grönsakerna i smör eller olja tills de fått lite färg. Sänk värmen sedan till medel/låg.

4

Tillsätt tacokrydda efter smak, jag använde cirka 3 msk till denna mängd. Blanda ihop ordentligt och häll sedan på vattnet och blanda ihop.

5

Låt det hela stå och puttra på medel/låg värme tills det att vätskan har försvunnit och grönsakerna är mjuka.

6

Servera sedan med vanliga tacotillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Vegofärsen
 400 g Blomkål
 200 g Morot
 300 g Vitkål
 200 g Champinjoner
 2 deciliter Vatten
 Smör eller olja till stekning
Tacokrydda
 1,50 tsk Salt
 2 tsk Chilipulver
 1 msk Spiskummin
 1 tsk Lökpulver

Instruktioner

Tacokryddan
1

Blanda ihop samtliga kryddor i en skål och förvara tills vidare.

Vegofärsen
2

Riv alla grönsaker på rivjärnet. Ju grövre desto mer "konsistens" blir det på färsen.

3

Bryn grönsakerna i smör eller olja tills de fått lite färg. Sänk värmen sedan till medel/låg.

4

Tillsätt tacokrydda efter smak, jag använde cirka 3 msk till denna mängd. Blanda ihop ordentligt och häll sedan på vattnet och blanda ihop.

5

Låt det hela stå och puttra på medel/låg värme tills det att vätskan har försvunnit och grönsakerna är mjuka.

6

Servera sedan med vanliga tacotillbehör.

Vegetarisk tacofärs
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida