Vegetarisk tacofärsPROVLAGAT 

Vegetarisk tacofärs 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Hemma hos oss försöker vi hitta vettiga alternativ för att kunna minska ner lite på köttet och äta lite mer grönsaker och vegetariskt. Just tacos är en sådan sak som faktiskt är ganska så enkelt att ersätta med någon typ av vegofärs.
Så, här har jag testat mig fram för att få till en vegetarisk tacofärs som inte innehåller soja eller annat processat, utan bara rena ingredienser.
Det som är en stor fördel är att man kan byta ut innehållet mot andra grönsaker och testa sig fram till en optimal variant för just sin egen familj.
Tacokryddan är självklart hemmagjord med, för att undvika en massa onödigt socker.

DelaSparaDelaBigOven

Vegetarisk tacofärs - lchf

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Vegofärsen
 400 g Blomkål
 200 g Morot
 300 g Vitkål
 200 g Champinjoner
 2 deciliter Vatten
 Smör eller olja till stekning
Tacokrydda
 1,50 tsk Salt
 1 tsk Vitlökspulver
 2 tsk Chilipulver
 1 msk Spiskummin
 1 tsk Lökpulver
 2 krm Cayennepeppar
 2 tsk Paprikapulver

Tacokryddan
1

Blanda ihop samtliga kryddor i en skål och förvara tills vidare.

Vegofärsen
2

Riv alla grönsaker på rivjärnet. Ju grövre desto mer "konsistens" blir det på färsen.

3

Bryn grönsakerna i smör eller olja tills de fått lite färg. Sänk värmen sedan till medel/låg.

4

Tillsätt tacokrydda efter smak, jag använde cirka 3 msk till denna mängd. Blanda ihop ordentligt och häll sedan på vattnet och blanda ihop.

5

Låt det hela stå och puttra på medel/låg värme tills det att vätskan har försvunnit och grönsakerna är mjuka.

6

Servera sedan med vanliga tacotillbehör.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Vegofärsen
 400 g Blomkål
 200 g Morot
 300 g Vitkål
 200 g Champinjoner
 2 deciliter Vatten
 Smör eller olja till stekning
Tacokrydda
 1,50 tsk Salt
 1 tsk Vitlökspulver
 2 tsk Chilipulver
 1 msk Spiskummin
 1 tsk Lökpulver
 2 krm Cayennepeppar
 2 tsk Paprikapulver

Instruktioner

Tacokryddan
1

Blanda ihop samtliga kryddor i en skål och förvara tills vidare.

Vegofärsen
2

Riv alla grönsaker på rivjärnet. Ju grövre desto mer "konsistens" blir det på färsen.

3

Bryn grönsakerna i smör eller olja tills de fått lite färg. Sänk värmen sedan till medel/låg.

4

Tillsätt tacokrydda efter smak, jag använde cirka 3 msk till denna mängd. Blanda ihop ordentligt och häll sedan på vattnet och blanda ihop.

5

Låt det hela stå och puttra på medel/låg värme tills det att vätskan har försvunnit och grönsakerna är mjuka.

6

Servera sedan med vanliga tacotillbehör.

Vegetarisk tacofärsPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.