Vitkålscarbonara

Vitkålscarbonara 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En sådär härligt klibbig Carbonara.
Ett kanonalternativ till en vanlig pasta carbonara.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vitkålscarbonara

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 ¼ st Finstrimlat vitkålshuvud
 3 st Vitlöksklyftor
 1 st Baconpaket
 150 g Parmesanost
 6 st Äggulor
 En god olivolja
 Smör
 Salt och svartpeppar

Gör så här:

1

Börja med att steka baconet krispigt. Lägg den åt sidan och stek vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan en smörklick och stek vitkålen mjuk.

2

Under tiden blandar man ihop äggulorna och det mesta av parmesanosten och massvis med svartpeppar.
När vitkålen är mjuk så dra den från plattan.

3

Blanda först i baconet och sedan äggsmeten. Rör sedan till önskad klibbighet.
Lägg över på tallriken och ringla eventuellt lite god olivolja över och strö över lite parmesanost.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 ¼ st Finstrimlat vitkålshuvud
 3 st Vitlöksklyftor
 1 st Baconpaket
 150 g Parmesanost
 6 st Äggulor
 En god olivolja
 Smör
 Salt och svartpeppar

Instruktioner

1

Börja med att steka baconet krispigt. Lägg den åt sidan och stek vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan en smörklick och stek vitkålen mjuk.

2

Under tiden blandar man ihop äggulorna och det mesta av parmesanosten och massvis med svartpeppar.
När vitkålen är mjuk så dra den från plattan.

3

Blanda först i baconet och sedan äggsmeten. Rör sedan till önskad klibbighet.
Lägg över på tallriken och ringla eventuellt lite god olivolja över och strö över lite parmesanost.

Vitkålscarbonara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *