Vitkålsgratäng med svamp och bacon

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Vitkålsgratäng med svamp och bacon

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Ingredienser

 800 g Vitkål
 2 dl Svamp (i mindre bitar)
 2 paket Bacon
 10 g Vitlök (finhackad)
 3 dl Grädde 40%
 2 dl Creme Fraiche
 1 tsk Rosmarin
 50 g Smör till stekning
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 100 g Riven ost

Gör så här:

1

Skär vitkålen i mindre bitar. Bryn den i smöret. Salta och peppra lite och häll det i en större kastrull.

2

Strimla baconet och bryn det tillsammans med vitlöken. Fräs med svampen mot slutet. Blanda ihop med vitkålen.

3

Blanda ner övriga ingredienser förutom den rivna osten och låt allt koka upp och sedan puttra i fem minuter.

4

Häll upp i en ugnsfast form och strö osten över.

5

Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 20 minuter.

6

Ta ut och servera med lite sallad kanske.

Beskrivning - Information

Vanlig vitkålsgratäng är bland det godaste tillbehör man kan ha, men jag kände att jag ville göra en gratäng som hade allt i ett, dvs en komplett måltid i samma form och lagad då till denna vitkålsgratäng med svamp och bacon.

Som svamp använde jag Karl-Johan, men det går utmärkt med annan svamp med, t ex kantareller eller champinjoner om du vill det. Fast champinjoner smakar inte så mycket.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 800 g Vitkål
 2 dl Svamp (i mindre bitar)
 2 paket Bacon
 10 g Vitlök (finhackad)
 3 dl Grädde 40%
 2 dl Creme Fraiche
 1 tsk Rosmarin
 50 g Smör till stekning
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 100 g Riven ost

Instruktioner

1

Skär vitkålen i mindre bitar. Bryn den i smöret. Salta och peppra lite och häll det i en större kastrull.

2

Strimla baconet och bryn det tillsammans med vitlöken. Fräs med svampen mot slutet. Blanda ihop med vitkålen.

3

Blanda ner övriga ingredienser förutom den rivna osten och låt allt koka upp och sedan puttra i fem minuter.

4

Häll upp i en ugnsfast form och strö osten över.

5

Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 20 minuter.

6

Ta ut och servera med lite sallad kanske.

Vitkålsgratäng med svamp och bacon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *