Vitkålssoppa

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.6
(14)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Vitkålssoppa - Ett underbart gott recept på en mättande vitkålssoppa. Om du vill gotta till den lite mer så tillsätter du lite korv.

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

 1000 g vitkål
 2 st vitlöksklyftor
 100 g gul lök (hackad)
 200 g morot
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 4 dl grädde 40%
 3 st lagerblad
 15 st kryddpepparkorn
 1,5 l vatten
 1 dl bladpersilja (hackad)

Gör så här:

1

Skär vitkålen i tärningar som är cirka 1x1 cm. Slanta ner moroten och hacka vitlöken.

2

Bryn kålen, löken, moroten och vitlöken i smöret. Det skall få lite färg iaf. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.

3

Slå på vattnet och tillsätt buljong, lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.

4

Tillsätt grädden och låt allt koka i cirka 20 minuter tills kålen är mjuk.

5

Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Tillsätt hackad persilja precis innan servering.

Beskrivning - Information

Det här är ett recept på en mustig och god vitkålssoppa som är helt vegetarisk. Dock så går det utmärkt att göra om den till en supergod korvsoppa genom att tillsätta lite stekt falukorv i soppan innan servering.

En sådan här rätt ger väldigt mycket mat för pengarna och är helt kanon att laga om det är lite tomt i plånboken någon månad.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1000 g vitkål
 2 st vitlöksklyftor
 100 g gul lök (hackad)
 200 g morot
 1 nypa svartpeppar (nymalen)
 4 dl grädde 40%
 3 st lagerblad
 15 st kryddpepparkorn
 1,5 l vatten
 1 dl bladpersilja (hackad)

Instruktioner

1

Skär vitkålen i tärningar som är cirka 1x1 cm. Slanta ner moroten och hacka vitlöken.

2

Bryn kålen, löken, moroten och vitlöken i smöret. Det skall få lite färg iaf. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.

3

Slå på vattnet och tillsätt buljong, lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.

4

Tillsätt grädden och låt allt koka i cirka 20 minuter tills kålen är mjuk.

5

Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Tillsätt hackad persilja precis innan servering.

Vitkålssoppa

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *