Vitkålssoppa

Betyg: 8.0. Av 3 röster.
Please wait...
Ingredienser
1000 g
Vitkål
1 dl
Bladpersilja (hackad)
1 msk
Örtsalt (Herbamare)
1 nypa
Svartpeppar (nymalen)
1 msk
Grönsaksfond (koncentrerad)
4 dl
Grädde 40%
3 st
Lagerblad
15 st
Kryddpepparkorn
1 1/2 l
Vatten
2 st
Vitlöksklyftor
100 g
Gul lök (hackad)
200 g
Morot
Information
Förberedelsetid
15 min
Tillagningstid
30 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
6 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Vitkålssoppa

Det här är ett recept på en mustig och god vitkålssoppa som är helt vegetarisk. Dock så går det utmärkt att göra om den till en supergod korvsoppa genom att tillsätta lite stekt falukorv i soppan innan servering.

En sådan här rätt ger väldigt mycket mat för pengarna och är helt kanon att laga om det är lite tomt i plånboken någon månad.

 

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Skär vitkålen i tärningar som är cirka 1x1 cm. Slanta ner moroten och hacka vitlöken.
  2. Bryn kålen, löken, moroten och vitlöken i smöret. Det skall få lite färg iaf. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.
  3. Slå på vattnet och tillsätt buljong, lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.
  4. Tillsätt grädden och låt allt koka i cirka 20 minuter tills kålen är mjuk.
  5. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Tillsätt hackad persilja precis innan servering.

3 kommentarer

  1. Sara skrev september 25, 2017 Svara

    Hej, hur mycket vitkål ska det vara? Ser det inte någonstans i receptet.

  2. Marie Oleris skrev september 25, 2017 Svara

    Hur mycket vitkål skall det vara?. Finns inte med på receptet. Mvh Marie

  3. Gunny Bogren skrev september 25, 2017 Svara

    1000 gram (= 1 kilo) vitkål står det i receptet!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*