Vitkålssoppa

Av LCHF-arkivet  , ,   

september 25, 2017

Det här är ett recept på en mustig och god vitkålssoppa som är helt vegetarisk. Dock så går det utmärkt att göra om den till en supergod korvsoppa genom att tillsätta lite stekt falukorv i soppan innan servering.

En sådan här rätt ger väldigt mycket mat för pengarna och är helt kanon att laga om det är lite tomt i plånboken någon månad.

 

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

1000 g vitkål

2 st vitlöksklyftor

100 g gul lök (hackad)

200 g morot

1 msk örtsalt (Herbamare)

1 nypa svartpeppar (nymalen)

1 msk grönsaksfond (koncentrerad)

4 dl grädde 40%

3 st lagerblad

15 st kryddpepparkorn

1,5 l vatten

1 dl bladpersilja (hackad)

Instruktioner

1Skär vitkålen i tärningar som är cirka 1x1 cm. Slanta ner moroten och hacka vitlöken.

2Bryn kålen, löken, moroten och vitlöken i smöret. Det skall få lite färg iaf. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.

3Slå på vattnet och tillsätt buljong, lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.

4Tillsätt grädden och låt allt koka i cirka 20 minuter tills kålen är mjuk.

5Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Tillsätt hackad persilja precis innan servering.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.