Vitlöks och parmesan buffalovingar

Av LCHF-arkivet  , ,   

oktober 21, 2016

Buffalo wings eller buffalovingar är sagolikt gott och det finns hur mycket olika varianter som helst man kan ha. Detta är ett LCHF-recept på vitlöks och parmesan buffalovingar som är helt perfekta att äta som finger food, snacks eller ha på en buffé.

De kommer garanterat att bli omtyckta!

Recept och bild: Delish

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

500 g Kycklingvingar

2 msk Olivolja

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

120 g Smör (smält)

20 g Vitlök (finhackad)

2 msk Persilja (hackad)

2 dl Parmesanost (Riven)

1 tsk Chiliflakes

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Lägg kycklingvingarna i en skål och blanda ihop med olja, salt och peppar.

3Placera ut dem på ett galler och ha en djup plåt under för att samla upp droppet.

4Kör i ugnen cirka 40 minuter. De är färdiga när köttet släpper från benet lätt.

5Blanda ihop smör, ost, vitlök, persilja och chiliflakes i en skål och blanda ner vingarna i det. Se till att röra runt ordentligt.

6Lägg upp på ett fat och strö lite riven parmesan över.

7Doppa i en god dipp av något slag.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.