Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrönPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön är en riktigt fräsch och god sallad som man kan ha till både kött och fisk.

Det är en sallad som är väldigt snabb och enkel att göra och har härliga smaker från det asiatiska köket.

Låt den gärna stå och dra i kylen några timmar innan du serverar den.

Använd gärna små fina gurkor till detta.

Tips: Ha i lite finhackad färsk koriander för att ge en än mer asiatisk touche på salladen.

Beställ goda sesamfrön här!
Beställ tamarisoja här!
Beställ sesamolja här!

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

 400 g Gurka
 1 msk Sesamolja
 15 g Vitlök
 1/2 st Lime
 1/2 tsk Salt

1

Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.

3

Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.

5

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Gurka
 1 msk Sesamolja
 15 g Vitlök
 1/2 st Lime
 1/2 tsk Salt

Instruktioner

1

Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.

3

Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.

5

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.

Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrönPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *