Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön

Av LCHF-arkivet  , , ,   

juli 10, 2016

Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön är en riktigt fräsch och god sallad som man kan ha till både kött och fisk.

Det är en sallad som är väldigt snabb och enkel att göra och har härliga smaker från det asiatiska köket.

Låt den gärna stå och dra i kylen några timmar innan du serverar den.

Använd gärna små fina gurkor till detta.

Tips: Ha i lite finhackad färsk koriander för att ge en än mer asiatisk touche på salladen.

Beställ goda sesamfrön här!
Beställ tamarisoja här!
Beställ sesamolja här!

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Gurka

1 msk Sesamolja

15 g Vitlök

1 msk Tamarisoja

1/2 st Lime

1/2 tsk Salt

2 msk Sesamfrön

Instruktioner

1Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.

2Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.

3Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.

4Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.