Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Ingredienser

 400 g Gurka
 1 msk Sesamolja
 15 g Vitlök
 1/2 st Lime
 1/2 tsk Salt

Gör så här:

1

Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.

3

Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.

5

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.

Beskrivning - Information

Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön är en riktigt fräsch och god sallad som man kan ha till både kött och fisk.

Det är en sallad som är väldigt snabb och enkel att göra och har härliga smaker från det asiatiska köket.

Låt den gärna stå och dra i kylen några timmar innan du serverar den.

Använd gärna små fina gurkor till detta.

Tips: Ha i lite finhackad färsk koriander för att ge en än mer asiatisk touche på salladen.

Beställ goda sesamfrön här!
Beställ tamarisoja här!
Beställ sesamolja här!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Gurka
 1 msk Sesamolja
 15 g Vitlök
 1/2 st Lime
 1/2 tsk Salt

Instruktioner

1

Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.

3

Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.

5

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.

Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *