Vitlöksrostade tomater

Av LCHF-arkivet  , , ,   

juli 31, 2016

Det här är ett sätt att använda tomater som blir ett fantastiskt gott tillbehör eller något att ha på en buffé. Vitlöksrostade tomater blir bara bättre om de får stå och dra några dygn.

Har du inte färska örter så funkar det även med torkade kryddor. Ta hälften av mängden då.

Receptkälla: Köket.se (Jessica Frej)

Bild: Lasse Hansson

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Små tomater, blandade sorter

10 Vitlöksklyftor

1 dl Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)

1 dl Olivolja

1 tsk Salt

2 dl Olivolja till förvaring

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 100°.

2Dela tomaterna på hälften. Lägg dem i en form eller på en plåt.

3Skala vitlöken och tryck till klyftorna med kniven lite så de krossas. Placera ut dem bland tomaterna tillsammans med de hackade örterna.

4Ringla över oljan (1 dl) och saltet och blanda ihop allt.

5Baka av tomaterna i ugnen i ca. 1.½ timme. De skall vara mjuka men ändå hålla ihop.

6Häll över tomater, örter och vitlök i en rengjord glasburk och häll sedan olivolja över så att det täcker tomaterna. Låt gärna stå nån dag så kommer alla smaker fram bättre.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.