Vitlökssill

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Sill på buffén när det är midsommar, påsk eller jul är det många som vill ha, även de som äter LCHF.

Jag är av den meningen att det är helt ok att äta sill, så länge man gör den själv. Den sill man köper i butik har ofta väldigt mycket socker tillsatt och även olika E-ämnen och kan man undvika det så tycker jag absolut att man skall göra det.

Det här är ett recept på vitlökssill som kommer från fantastiska Birgitta Höglund.

Vill du göra en sockerfri sill så gör du din egen inlagda sill först: Recept på sockerfri inlagd sill

Recept och bild: Birgitta Höglund

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 minTotalt11 min

 120 g Inlagd sill, avrunnen
 1 dl Creme Fraiche
 0,5 dl Majonnäs
 2 msk Pressad citron
 2 msk Gräslök (hackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 10 g Vitlök
 1 nypa Vitpeppar (malen)

1

Riv vitlöken fint och blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

3

Lägg ner den avrunna och skurna sillen i såsen och rör om lite.

5

Täck över och låt stå i kyl till nästa dag. Smaka av och se om det är något mer du vill ha i, annars är sillen klar att ätas.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 120 g Inlagd sill, avrunnen
 1 dl Creme Fraiche
 0,5 dl Majonnäs
 2 msk Pressad citron
 2 msk Gräslök (hackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 10 g Vitlök
 1 nypa Vitpeppar (malen)

Instruktioner

1

Riv vitlöken fint och blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

3

Lägg ner den avrunna och skurna sillen i såsen och rör om lite.

5

Täck över och låt stå i kyl till nästa dag. Smaka av och se om det är något mer du vill ha i, annars är sillen klar att ätas.

Vitlökssill

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *